son haberler

Kızılay’a Öğretmenler Günü Bağışı

Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2017 okunma

Kızılay’a Öğretmenler Günü Bağışı
Eğitim
0

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kızılay’a bağışı kampanyası düzenledi.

Her yıl kan bağış kampanyası düzenleyen okul yönetimi geleneği bu yıl da bozmadı. 24 Kasım Öğretmenler gününün yaklaşması nedeniyle bağışın teması öğretmenler günü oldu.

Başta okul yönetimi olmak üzere kampanyaya çok sayıda kişi destek verirken Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal da kampanyayı destekleyenler arasındaydı.

Düzenledikleri kampanya ile geçtiğimiz yıllarda 581 ünite kan toplayarak ilçe genelinde önemli bir başarı elde eden okul bu yıl da kendi rekorunu egale etti.

Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen bağış kampanyası ile ilgili bilgi veren kampanyayı yürüten Okul öğretmenlerinden Refahaddin Kara “Buradaki amacımız öncelikle Kızılay’ın güncel ve gelecekteki kan ihtiyaçlarını karşılamak. Bu bizim okul olarak düzenlediğimiz yedinci organizasyon, her birinde bir şekilde çocuklarımızın katılımını sağlıyoruz, sağ olsunlar zaten bütün yük çocukların omzunda bu sene 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamına aldık etkinliğimizi ve ilçe Milli

Eğitim de bunu onayladı. Dolayısıyla hem öğretmenler günü hem de Kızılay’ın kan ihtiyacını gidermek için böyle bir çalışma yapmayı planladık. Kampanyaya sadece okuldan değil çeşitli kurum ve kuruluşlardan da destek gelmesi sevindiricidir. Geçen sene iki kan bağışı kampanyası düzenlemiştik. Aralık ayında 581 Ünite alınmıştı ve Türkiye rekoruydu, Mayıs ayında da rekor olmadı ama yine güzel bir çalışma olmuş 514 üniteyi bulmuştuk.  Bugün artık açık söylemek gerekirse yine 500’lerde bir beklentimiz var” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.