son haberler

Kurtulmuş Fındıkla İlgili Konuştu

Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül 2017 okunma

Kurtulmuş Fındıkla İlgili Konuştu
Ekonomi
0

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu’da fındıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş,”Kimse bunun üzerinden ticari ve siyasi rant elde etmeye kalkmasın” dedi.

Beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte bazı yatırımların hizmete açılması ve bazılarının da temelinin atılması programlarına katılmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Kurtulmuş Ordu Valiliğini ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş fındıkla ilgili şunları söyledi; Fındık konusunu günü gününe takip ediyoruz. Fiyatı özel sektör oluşturuyor. Alımları özel sektör yapıyor. Ne yazık ki bu yıl bazıları fındık üzerinden ticari ve siyasi rant elde etme peşinde koşuyor. Bunun altını çizerek ifade etmek istiyorum; Bunun farkındayız, kriptoların da farkındayız .Bunu net söylüyorum. Bu süreçte hükümet olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. 20 Eylül itibariyle Ordu ilimizde 60 milyon liralık bir alım yapıldı. Piyasadaki rantiyecilerin heveslerini kursaklarında bırakmak için TMO’nun bütün fındıkları alacağı açıklamasını yaptık. Serbest piyasada oluşan bir fındık piyasası var. Ayrıca alan bazlı destek verilen bir politikamız var. Bu sene 840 milyon lira alan bazlı destek verildi. Ayrıca düzenleme alımı yapmak için Toprak Mahsulleri Ofisi devreye girdi. Fındıkta fiyatların Türkiye’de oluşması için çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz. Orta vadede sonuç alınabilecek bazı işler olduğunu da hepimiz biliyoruz. Kimse bunun üzerinden ticari ve siyasi rant elde etmeye kalkmazsın.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.