son haberler

Kurtulmuş Niksar Yolu Bakanlığın Gündeminde ve Takibinde

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2018 okunma

Kurtulmuş Niksar Yolu Bakanlığın Gündeminde ve Takibinde
Ekonomi
0

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Ordu temasları kapsamında Ünye’de STK’lar ve basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’ndeki programda gündemi değerlendiren Bakan Kurtulmuş ilk olarak ülke gündemi ardından da yerel gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yeni Döneme Giriyor

Bakan Kurtulmuş Türkiye’nin 24 haziran seçimleriyle yeni bir döneme gireceğini ifade ederek bu yeniliği şöyle özetledi; Türkiye 16 Nisan’da halkın vermiş olduğu kararın doğal sonucu olarak Başkanını seçecek. Yeni bir döneme giriyor Türkiye. Bu geçiş süreci bir süre daha Türkiye’nin gündeminde olacak. Yeni sistem ile daha hızlı etkin siyasi ve ekonomik karar alabilen, bunları iyi bir şekilde kontrol edebilen yürütme mekanizmasını ve tamamen yürütme mekanizmasından bağımsız olarak bütün işi yasama faaliyeti olan bir TBMM’ye sahip olacak. Böylece o demokrasinin temel prensibi olan güçler ayrılığı prensibinin çok daha etkin bir şekilde uygulandığı yeni bir döneme geçecek. Bu geçişin hemen olmasını bekleyemeyiz bir müddet zaman alacaktır” dedi.

Bakan Kurtulmuş ayrıca “Türkiye 1950’den başladığımızda nice badireler atlatmış, nice darbelerle karşılaşmış bir ülkedir. Ama bu millet artık son derece olgun bir demokrasi tecrübesine sahiptir. ben her şeyden önce 24 Haziran seçimlerinin Türkiye demokrasisine çok büyük katkı sağlayacağı,  Türkiye demokrasisinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu seçimin en temek özelliklerinden biri de yeni bir yönetim anlayışı olacaktır” dedi.

Ordu’da Seçim Kampanyası Başladı

Seçim çalışmalarının ve kampanyasının Ordu’da başladığını ifade eden Bakan Kurtulmuş, “inşallah Ordu’da güzel bir aday listesini ortaya koyarak bütün Ordu ilimizi kucaklayacak ve kapsayacak iyi bir aday listesiyle halkın önüne çıkılacaktır. Biz bu seçime girerken büyük bir avantaj ile giriyoruz. Bizim Cumhurbaşkanı Adayımız başından beri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Muhalefet ise daha yeni adayını açıkladı. Öncelikle bir çatı aday arayışı epeyce bir süredir Türkiye gündemini meşgul etti. Bunun olmayacağı aşikar olunca kendi adayını açıkladı. Bizim diğer avantajımız ise biz ne yapacağımızı ve ne olduğumuzu anlatıyoruz. Diğer muhalefet partilileri ise gösterdikleri performanslarıyla ne yapacaklarını değil, karşıtlıklarını ortaya koydular. Açıkçası bir Erdoğan karşıtı bir cephe üzerinden Sayın Erdoğan’ı yıkmak, Sayın Erdoğan’ın yönetim şeklini bozmak şeklinde hedeflenmiş bir Erdoğan karşıtlığı üzerinden kampanya yürüttükleri anlaşılıyor” dedi.

Ünye’nin Sorunları OSB, Üniversite Alanı ve Akkuş Yolu

Bakan Kurtulmuş Ünye’nin temel sorunlarını da değerlendirerek OSB için, “mahkemelerden sonuçlar gelmeye başlayacak. Ben Pazartesi günü bakanımız ile de görüşeceğim. Ödeneğimiz hazır kamulaştırmayı yaparak hızlı bir şekilde OSB’yi hayata geçireceğiz” dedi.

Üniversite alanı ile ilgili ise Bakan Kurtulmuş, “eski havaalanı yeri tahsis edildi ve ODÜ bir fakültenin temelini atma sözünü vermişti. Ayrıca Ünye’deki iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz de diğer fakültenin yapımını üstlenecek. Seçime az kaldı bu süreçte mümkün olmayabilir ama seçimin hemen ardından bu çalışmalar başlayacak” dedi.

Ünye için önemli bir diğer proje ise Ünye Kültür Merkezi projesi olduğunu dile getiren Bakan Kurtulmuş, “Bu proje ile ilgili ise proje önümdedir. Gayet güzel ve tip projeden ziyade Ünye’ye yakışacak itibarlı bir projede bakanlık olarak buraya yapılmasını tehir edeceğiz. Ayrıca Ünye’de tarihi mekanlarının iyileştirilmesi, tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkarılması için yine bakanlığımızda çalışmalar yürütmüştük” dedi.

Akkuş Niksar yolu ile ilgili ise Bakan Kurtulmuş, “Niksar Yolu her zaman gündeme gelen projelerden birisi. Niksar yolu maalesef geçmişteki bir takım projelerde yapım süreci ile ilgili aksaklıklar var. Mevcut yolun düzeltilerek açılması ve geliştirilmesi projesi Ulaştırma bakanlığımızın gündeminde takip ettiği projedir. Yeni Niksar yolunun yapılmasıyla birlikte diğer proje de çalışmalar sürmektedir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.