son haberler

Kuşçu Dede Destek Bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2018 okunma

Kuşçu Dede Destek Bekliyor
Gündem
0

Ünye’de her sabah güvercinlere yem atarak çevredekiler tarafından Kuşçu Dede diye anılan Abdullah Şahinoğlu (68) devletten ve yetkililerden yem talebinde bulundu.

Ünye’nin Bakırcılar Arastası girişi, Orta Camii ve Cumhuriyet Meydanı’nda her sabah aynı saatte yem alarak güvercin besleyen Abdullah Şahinoğlu yaptığı örnek davranışı nedeniyle takdir toplarken devletten ve yetkililerden yem talebinde bulunuyor.

Yaz kış demeden her sabah yolunu gözleyen güvercinlerin yanına giden Abdullah Şahinoğlu geçimini fındık ile sağlıyor. Uzun süredir de aç olduğunu düşündüğü güvercinlere bakan Şahinoğlu’nu gören kuşlar hemen yanına geliyor. Kuşçu Dede lakaplı Şahinoğlu, “benim herhangi bir kurumdan emekliğim yok. Güvercinleri sevdiğim için onları her sabah doyurmaya geliyorum. Bir süre sonra onlar da alıştı.Ünye’nin üç farklı noktasında onları yemliyorum. Yaklaşık her sabah 10 kilograma yakın yem gidiyor. Benim gelirim olmadığı için hayvanseverler ve hayırseverler zaman zaman yem alıp bana veriyor. Ben de yolumu gözleyen güvercinleri besliyorum. Ben devletimizden yem talep ediyorum. Onlar bana yem verirse ben seve seve güvercinleri beslemeye devam ederim” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.