son haberler

Mahalleli Camiyi Yıktırdı, Yenisini Yapacaklar

Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2015 okunma

Mahalleli Camiyi Yıktırdı, Yenisini Yapacaklar
Gündem
2

Ünye Çınarlık Mahallesinde bulunan Çınarlık Camii, mahalle sakinlerinin kurduğu dernek vasıtasıyla izinleri alınarak yıktırıldı. 1,5 yıl içerisinde ise yapılarak ibadete açılacak.

Mahalleli Camiyi Yıktırdı, Yenisi Yapacaklar (3)Yaklaşık 62 sene önce yapılan ve mahallelinin ibadet yeri olan Çınarlık Camii, günümüz şartlarına cevap vermeyince yenileme kararı aldı. İlk olarak dernek kuran ve ardından yönetimini oluşturan mahalle sakinleri,  izin işlemlerinin ardından camiyi yenilemek için çalışmalara başladı.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Çınarlık Mahallesi Camii koruma Derneği Başkanı Mütahhit Musa Kaymak, 1 milyar 200 bin TL maliyeti bulunan camiyi 1,5 senede bitireceklerini belirterek; “Ben bu mahalle de doğdum ve burada büyüdüm. Camimiz 60-62 yıllık dolayısıyla çok eskidi. Yeterli değildi, damı akıtıyordu, tamamen çürümüştü. Bu zamana kadar yenilenmesi için öncülük edilmemiş. Caminin bir lira parası yok ama biz buna önderlik ettik. Bir dernek kurduk, yönetim oluşturuldu ve başkanlığa beni seçtiler. Tüm izin işlemlerini hallettik ve camiyi yeniliyoruz. Tabi başkan olarakda 150-200 bin TL’ye varan kısmını kendim üstlendim. Gerisinide arkadaşlar, mahalleli üstlendi ve bütün herkesten yardımlarını bekliyoruz. 1 milyar 200 bin TL civarında bir maliyeti var bu caminin. Caminin yapımına başlandı ve 3 yılda bitirme izni var ama ben bunu 1,5 yılda tamamen bitirmeyi taahhüd ettim. Cami inşaatı başlamadan geçici olarak namaz kılacağımız bir yer ayarladık ama 3 ay içerisinde de bodrum katına namaz kılma yeri yapacağız” dedi.

Mahalleli Camiyi Yıktırdı, Yenisi Yapacaklar

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.