son haberler

Mahalleli Kapanan Okullarının Açılmasını İstiyor

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2017 okunma

Mahalleli Kapanan Okullarının Açılmasını İstiyor
Eğitim
0

Nuriye Mahallesi sakinleri Nuriye İlk ve Orta Okulu bahçesinde toplanarak okullarının kapanmasına tepki gösterdi. Milli Eğitim tarafından daha önce bir açıklama yapılmadan yaz tatilinde alınan karar doğrultusunda okulda eğitim öğretime son verilirken, bu karar mahalleliyi kızdırdı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı geçtiğimiz hafta çalan zille başlarken  Ünye’nin Nuriye Mahallesi’nde okul kapandı. Uzun yıllar eğitim öğretimin verildiği okul geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonu kapılarını öğrencilere kapattı. Veliler durumu yaz tatilinde öğrenirken yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından duruma tepki için okul bahçesinde toplandılar.

Genci yaşlısı, kadını erkeği, okul bahçesinde bir araya gelen mahalle sakinleri yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Nuriye Mahallesi azalarından Murat Zolan “okulun kapandığını yaz tatilinde öğrendik. Bizi yıkılıp yenisi yapılacak denildi. 1200-1300 nüfuslu mahallenin okulunun kapanmasına anlam veremiyoruz. Burası zaten okulun kapanmasından sonra uyuşturucu kullanan gençlerin uğrak yeri oldu. Biz okulumuzu geri istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Cevat Arar, “okulumuzu neden kapattınız sorusuna yetkililerden yanıt bulamıyoruz. Ortaokula giden çocuklarımız mağdur, servisi yok. Otogar, Hal, İtfaiye ve en önemlisi çevreyolu var. Biz mağduruz. Bu şekilde devam ederse biz veliler olarak karar alacağız ve çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi.

Kendisi de Nuriye Okulu’ndan mezun olan Dr. Yasemin Büyük de mahallesindeki okulun kapanmasına anlam veremediğini belirterek, “Okulumuzun kapandığını yeni öğrendim. Çok üzücü oldu bizim için. Eğitime ve öğretime toplum olarak ihtiyacımız çok ama buradaki öğrencilerin eğitimleri engelleniyor şuanda” dedi.

Çocuğu Nuriye Okulu’na giden Meral Yağal ise “çocuklarımızın eğitim hakkı kısıtlandı.  Bize söylenenle yapılanlar birbirini tutmuyor. Biz milli eğitime de gittik ancak kapılar yüzümüze kapandı. Bize en yakın Şehit Hüseyin Başaran Okulu ve Fevzi Çakmak Okulu. Ancak bunun için de ulaşım sorunumuz var. Mağduruz” dedi.

7 yıldır aynı okulda eğitim gören öğrenciler ise 8. sene başka okula gitmenin şokunu ve üzüntüsünü yaşıyor. Öğrenciler “yeni okulumuza alışana kadar yılsonu gelecek. Biz seneye liseye gideceğiz ancak nasıl hazırlanacağız. Öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız değişti. Biz okulumuzu istiyoruz” dedi.

Öğrenciler ellerinde “okulumuzu geri istiyoruz” yazılı pankartlarla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Milli Eğitimden konu ile ilgili henüz açıklama yapılmazken okulun neden kapandığı ve yerine ne yapılacağı konusu kafalarda soru işareti olarak kaldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.