son haberler

Mehmetçik İçin 30 Bin Paket Fındık Toplandı

Yayınlanma Tarihi: 28 Şubat 2018 okunma

Mehmetçik İçin 30 Bin Paket Fındık Toplandı
Ekonomi
0

Ünye’de geçtiğimiz hafta başlatılan fındık kampanyası sona ererken 1 haftada toplam 2 Ton kavrulmuş ve çiğ fındık toplandı.

Ünye Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan ve Ünye Ziraat Odası’nın koordine ettiği kampanyaya Ünye’de faaliyet gösteren STK’lar da destek vermişti. Fındık işletmecileri ve fabrikalarına yapılan ziyaretler sonucunda 2 tondan fazla kavrulmuş ve çiğ fındık toplandı.

20-80 ve 100 gramlık paketlet halinde hazırlanan fındıklar önümüzdeki hafta Kilis Valiliği üzerinden Afrin Harekatı’nda yer alan Mehmetçiğe verilecek.

Yapılan kampanyayı Ünye TV’ye değerlendiren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “19 Şubat 2018 tarihinde başlattığımız kampanyamızı 26 Şubat 2018 tarihinde sona erdirdik. Kaymakamımızın oluru ile komisyonumuz Ünye’de faaliyet gösteren fındık fabrikalarını, fındık manavlarını ziyaret ederek, destek istedi. Ben bu konuda tüm esnaflarımıza ve işadamlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu kampanyaya desteklerini esirgemediler. Fazla duyuru yapmamamıza ve kampanya sürecini kısa tutmamıza rağmen  odamıza fındık getirerek kampanyamıza destek verenler oldu. Onlardan bir tanesi de Karşıyaka Mahallesi muhtarımızdı. Bir fabrikada çalışan hamal arkadaşlarımız yaptıkları kumbarayı bize vererek biz fındığa çevirdik. Sonuç olarak güzel bir kampanya süreci geçirdik” dedi.

Başkan Sarıkahraman ayrıca kampanya sürecinde 32 kurum ve kuruluştan kabuklu ve iç fındık olmak üzere toplam 2089 Kg. fındık toplandığını belirterek, “önümüzdeki hafta kendi aracımızla bu fındıkları daha önce yaptığımız paketleme ile Kilis Valiliği’ne teslim edeceğiz.

Burada amaç miktar değil,  Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermekti. Yoksa kampanyayı genişleterek daha fazla fındık toplanabilirdi. Hedefimizdeki rakamlara ulaştık. ben başta Ünye Kaymakamımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kampanyaya Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Şoförler Odası, Terziler Odası, Gıda Maddeleri Odası ve Muhtarlar Derneği destek verdi.

Ayrıca Ünye Mehmet Akif Ersoy Okulu öğrencileri de kendi el yazılarıyla yazacakları mektupları Mehmetçiğe kampanya kapsamında gönderecek.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.