son haberler

Memur-Sen’den “Tercih EVET”

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2017 okunma

Memur-Sen’den “Tercih EVET”
Gündem
0

Memur-Sen Konfederasyonu Türkiye genelinde düzenlediği “Memur-Sen’e Davet Tercih EVET” konulu program, Ordu’da ilk olarak Ünye’de gerçekleştirildi. Programa Türkiye Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk ve konfederasyon üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından başlayan programda ilk olarak Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana yürüttüğü çalışmalara ilişkin sunum ile yer aldı. Sunumun ardından açılış konuşması yapan Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk; “Memur-Sen zor zamanların sendikasıdır. Milletin değerleriyle yol almış, hiçbir gücün karşısında ezilmemiştir. Şuna buna bakmadan, küçük hesapları gözümüzde büyütmeden, büyük fotoğrafı görerek bu referandumda da büyük liderimizle beraber yürüyerek sonuna kadar evet diyoruz” dedi.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Başkanlık siteminin önemini ifade ederek konuşmasında; “Seçimler Türkiye Cumhuriyeti tarihinden beri süregelen tertipsiz ve düzensiz şekilde tekrarlayıp duruyor. Başkanlık sisteminde her 5 yılda aynı tarihte seçimlerin yapılması karar verilerek bu sayede ülkenin yönetimine istikrar sağlanmış olacaktır. Cumhurbaşkanının ülke politikalarının belirlenmesinde yol gösterici olması sağlanarak madde madde yer alan kanunları yayınlamak ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin geri gönderme yetkisi şu an itibariyle Cumhurbaşkanlığı yetkileri arasında bulunmaktadır. Bu konuda etrafta gürültü koparanların hiçbir haklılığı yoktur. Yetkisini genişleten cumhurbaşkanının denetiminin de arttırıldığı görülmektedir. Öyle ki Cumhurbaşkanının herhangi bir suç işlemesi durumunda Meclis soruşturma açabiliyor ve mahkûm edilebiliyor” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise 1960 ‘lı yıllardan itibaren Başkanlık sisteminin tartışıldığını ifade ederek; “Ben bir hukukçuyum. 1960’lı yıllardan bu yana Türkiye bu sistemi tartışmış ve tartışmaya devam etmiş. 1969’da rahmetli Alparslan Türkeş ‘çağımız kuvvetli, adil ve icra çağı. Türk milleti imparatorluklar kurduğu dönemde kuvvetli adil ve icra sistemini uygulamıştır. Bunun için tarih ve töremize uygun olarak başkanlık sistemini savunuyoruz’ diyor. Rahmetli Turgut Özal’ın cümleleri ‘bu ülkenin başkanlık sistemi ile yürütülmesi gerekir’ diyor. Yani 1960’larda başlayan sistemle bugünkü dünya liderimiz olan Recep Tayyip Erdoğan’da 2003 yılında Başkanlık sisteminden söz ediyor. Bugün Amerika 45. Başkanını seçti. Türkiye’de daha 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65. Hükümet görevde” dedi.

Son konuşmacı olan Türkiye Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya açıklamasında, neden evet diyeceklerini ifade etti. Kaya açıklamasında; “Terör örgütleri eliyle diz çöktürülmek istendik ama çöktüremediler. Darbelerle bizi yıldırmak istediler ama yıldıramadılar! Oyunlar kurdular. Oyun kuranların en hayırlısı Allah’tır diye haykırdık, oyunlarını yüzlerine çarptık. Şimdi bu toprakların insanları adalet merkezli bir sistem kurmak için mücadele veriyor. Ahlak ve adalet merkezli bir sistem bu. Özgürlüklerin tanındığı, herkesin hakkını gözeten bir sistem. Daha demokratik bir katılımı esas alan bir sistem. Anayasa Reformunun, bu sistemin önünü açacağına inanıyoruz. Onun için evet diyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.