son haberler

Merhum İstiklal Harbi Gazisi Kabri Başında Anıldı

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2021 okunma

Merhum İstiklal Harbi Gazisi Kabri Başında Anıldı
Gündem
0

Ünye’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle İstiklâl Harbi Gazisi Topçuoğlu Ahmet Argan’ın kabri ziyaret edildi.

Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan kabristanlığa giden Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon komutanı Yarbay Bünyamin Dönmez, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İlçe Emniyet Müdür vekili Başkomiser Cesur Öner ve protokol mensupları İstiklâl Harbi Gazisi Topçuoğlu Ahmet Argan’ı kabri başında dualarla andı.

Programda Vatan uğruna can veren tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İSTİKLAL GAZİSİ TOPÇUOĞLU AHMET ARGAN

Hicri 1306 yılında doğmuş 30.10.1971 yılında vefat etmiştir. 12 yıl bilfiil askerlik yapmıştır. Bu görevi esnasında İstanbul Selimiye Kışlasından Batı cephesine sevk edilmiştir. Kurtuluş savaşının önemli dönüm noktalarından kabul edilen ve Türk ordusunun çelikten bir kale gibi düşmanın karşısına çıktığı SAKARYA OVASINDA, HAYMANA OVASINDA, TAVŞANLI VE KIRGIZ cephelerinde gece gündüz, yağmur çamur demeden düşmanla, şecaatle savaşmıştır.

Sakarya’da şarapnel parçasıyla sırtından yaralanmış, sırtı sarılı, yaralı vaziyette çetin mücadeleye devam etmiştir.

Daha sonra İSTİKLAL MADALYASI ile taltif edilmiş, gazilik maaşı bağlanmıştır. Bir erkek dört kız babası olan; Bu karakaşlı, mavi gözlü, hak aşığı, vatan sevdalısı, İSTİKLAL GAZİSİ TOPÇUOĞLU AHMET ARGAN’a ve bizlere bu toprakları vatan kılan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimize Mevlam rahmet eylesin.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.