son haberler

Mevsimlik İşçiler Ünye’ye Çadır Kurdu

Yayınlanma Tarihi: 4 Ağustos 2017 okunma

Mevsimlik İşçiler Ünye’ye Çadır Kurdu
Ekonomi
0

Ünye mevsimlik tarım işçi sahası ve Ünye eski havaalanında 3 Ağustos tarihi itibariyle toplam 105 çocuğun eğitim gördüğü, 177 çadırın bulunduğu ve 538 kişinin bulunduğu öğrenildi. Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferda Yıldırım, Ünye SGM Merkezi Müdürü Erdem Esentürk ile İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan ve kurum ekipleri Ünye Sahilköy Mahallesi’nde havaalanı sahasında mevsimlik tarım işçilerin bulunduğu alanda inceleme ve çalışma yaptı.

Üç kurumun yaptığı inceleme ve çalışma kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim gördüğü sınıflar gezilerek, çocuklarla sohbet edildi.

Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, mevsimlik tarım işçilerin bulunduğu alanda haşerelere karşı ilaçlama yapılıp mevsimlik işçilerin evcil hayvanları aşılandı.

Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erdem Esentürk ve İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan, mevsimlik tarım işçi aileleri ve dayıbaşı olarak tabir edilen kişilerle görüşerek 16 yaş altı çocuk işçi çalıştırmanın yasak olduğunu, bunlarla ilgili denetimlerin yapılacağını, çocuk işçi çalıştırıldığının tespit edildiği anda idari para ceza uygulanacağını ifade ederek aile ve dayı başlarını uyardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcak, şunları söyledi: “METİP alanına değişik illerden fındık toplamak için gelen vatandaşlarımızı ziyarete ederek çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda dayıbaşları ve aileleriyle görüştük ve uyardık. Çocuk işçi çalıştırılmamasının ve çalıştırıldığında cezai müeyyidelerinin olduğunu kendilerine Ünye SGM Müdürümüz ile birlikte anlattık. Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve SGM Müdürlüğü olarak çocuk işçiliği noktasında denetim ekibi kurarak denetimlerde bulunuyoruz. Bu denetim ekibinde İŞKUR’dan bir personel, SGM Müdürlüğü’nden bir personel ve Kolluk Kuvvetleri ile birlikte fındık hasadı döneminde bahçelere gidilerek çocuk işçi çalıştırıp, çalıştırmadığı konusunda denetlemelerde bulunacak.”

Ünye mevsimlik tarım işçi sahası ve Ünye eski havaalanında 3 Ağustos tarihi itibariyle toplam 105 çocuğun eğitim gördüğü, 177 çadırın bulunduğu ve 538 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.