son haberler

Mevsimlik Tarım İşçileri Ordu’da

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

Mevsimlik Tarım İşçileri Ordu’da
Gündem
1

Fındık toplamak için farklı şehirlerden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri Ordu’ya gelerek, belirlenen alanlara yerleşmeye başladı. Kaldıkları yerlerden ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren işçiler, ülkede barış olmasını çok istediklerini belirtti.

Ordu’da fındık hasat döneminin yaklaşması ile birlikte mevsimlik tarım işçileri de Ordu’ya gelmeye başladı. Belli gruplar halinde Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri Ordu Valiliği tarafından hazırlanan, içerisinde banyo ve tuvaletlerin yanı sıra oyun alanlarının da bulunduğu yaşam merkezine alanlarına yerleşmeye başladı.

mevsimlik-tarim-iscileri-orduda (2)Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Muş ve Şanlıurfa gibi illerden gelen işçilerin arasında borçlarını ödemek, düğün yapmak ve eğitimi için para biriktirmek isteyenler de var. Muş’un Malazgirt ilçesinden gelen ve Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi’ne kurulan Mevsimlik Tarım İşçileri Merkezi’ne yerleşen Ramazan Kurtlu, çapa yaptıktan sonra Ordu’ya geldiklerini, beklentilerinin kendilerine iyi davranılmasını ve huzur içerisinde çalışmak istediklerini söyledi.

“Barış İstiyoruz”
Kendileri için ayrılan alanların çok güzel olduğunu ifade eden Kurtlu, ülkede yaşanan olayların kendilerini etkilemediğini ama barışı çok istediklerini vurguladı. Çocuklarının ihtiyaçları için çalıştıklarını aktaran Kurtlu, “Biz buraya çalışmaya geldik. Kaymakamımızdan, buradan çalışan diğer arkadaşlardan Allah razı olsun. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Bizim çocuklarımız hep okuyor. Ne istiyorsak bir telefonla getiriliyor. 70 kişi ile buraya geldik. İnşallah işimizi tamamlayıp sağ salim geri döneriz. Ülkedeki karışıklıklar biz tarım işçilerini pek etkilemiyor ancak biz barışı çok istiyoruz. Barış olmasa biz buraya gelemezdik” dedi.

Ücretlerin Artmasını İstiyorlar
Şanlıurfa’dan Ordu’ya gelen Recep Kurtlu isimli vatandaş ise günlük fındık ücretlerinin arttırılmasını istedi. İsteklerini dile getiren Kurtlu, “Biz buraya çalışmak için geldik. Geçen yıl ücretlerimiz 45 TL idi. Bu yıl 60 TL olmasını istiyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Burası şartlar bakımdan iyi bir bölge. Burası iyi olmasaydı gelmezdik. Biz Ordu halkından razıyız, o yüzden buraya geliyoruz” diye konuştu.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.