son haberler

MHP’den Tepkili Çağrı: Çamlığımıza Sahip Çıkalım!

Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2017 okunma

MHP’den Tepkili Çağrı: Çamlığımıza Sahip Çıkalım!
Gündem
0

MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız çamlıkta yaşanlara düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun-Giresun arasındaki ilk ve tek olan Ünye’nin gözde mesire yeri çamlığa yapılacak proje kapsamında ağaçların kesilmesine tepkiler sürüyor.

Ünyeli vatandaşların çamlıkta yaptıkları açıklamaların ardından bu kez MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız bir açıklama yaptı. Partililerle birlikte ‘çamlığımıza sahip çıkalım diyen Ayyıldız şunları kaydetti:

“Çamlık Ekim 2016’da Ticari Ranta Açılmıştır”

“Ünyemizin simgesi olan ve kamuya açık şekilde ücretsizce kullanılabilen, Ünyelilerin ve çevre il ve ilçelerin ailecek piknik, mesire ve dinlenme, denize girme, spor yapmai açık hava yürüyüşü yaptığı, bisiklete bindiği oturup soluk olduğu, spor takımlarının hazırlık kampları yaptığı Ünye çamlık alanımız; Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan ve doğa ile uyumlu yapılaşma olacağı şeklinde açıklanan proje 31 Ekim 2016 tarihinde ihale edilerek ticari ranta açılmıştır”

“Proje İle Başkanların Açıklamalarında Tezat Var”

Açıklamasın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın bu yere uygulanacak proje ile ilgili yaptıkları açıklamalara da değinen Başkan Ayyıldız başkanların söyledikleriyle uygulanacak proje arasında tezat bir durumun olduğunu söyledi. Ayyıldız, “Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın daha önce bu yer ile ilgili yaptığı açıklamada ‘bu alana yapılacak proje kapsamında mevcut ağaçlara zarar verilmeyecektir’ derken Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise ‘Eski yıkılan restoranın alanı kadar proje uygulanacaktır’ açıklamasını yapmıştır. Ancak resmi beledi internet sitelerinde bulunmakta olan projeler incelendiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı ile Ünye Belediye Başkanının açıklamaları ile tezat oluşturmaktadır” dedi.

“Gece Yarısı Kesim”

Başkan Ayyıldız OBB Başkanı Enver Yılmaz’ın ‘mevcut ağaçlara zarar verilmeyecek’ açıklamalarını hatırlatarak gece yarısı yapılan kesime tepki gösterdi. Ayyıldız, “30-40 yılda yetişen 7-10 çam ağacının kesilmesine nasıl bir açıklama yapacaktır” diyerek Yılmaz’a seslendi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın ‘yeni yapılacak olan yapı Eski yıkılan restoranın alanı kadar olacaktır’ sözlerine de gönderme yapan Başkan Ayyıldız, “resmi internet sitesinde sunulan ve OBB ile birlikte hazırladıkları belirtilen projeye bakıldığında yaklaşık 100 metre uzunluğundaki yapıyı nasıl açıklayacaktır?” diye sordu.

“Proje Ünye’ye Sunulmadan Uygulanıyor”

Çamlık projesinin Ünye kamuoyuna sunulmadan, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan uygulanmaya konulduğunu ifade eden MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, “Ünye Belediyesi teknik kuruluşlarınca veya Ünye’de hizmet veren ve bu kentte yaşayan hiçbir mimar-mühendislerce teknik olarak görüş alınmadan hazırlandığı apaçık ortadadır” dedi.

Başkan Ayyıldız Ünye çamlığına sahip çıkılması çağrısında bulunurken çamlığın dokusunun bozulmadan bir proje ile halkın hizmetine sunulmasını istedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.