son haberler

Muhtarlar Toplantısı’nın Üçüncüsü Fatsa’da Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2016 okunma

Muhtarlar Toplantısı’nın Üçüncüsü Fatsa’da Yapıldı
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısını sürdürüyor.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu kapsamda bugün Fatsa ilçesinde, Fatsa, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Kumru ve Korgan ilçelerindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Fatsa Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları ile İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, bazı daire müdürleri, ilçe protokol mensupları katıldı.1

Vali Balkanlıoğlu, “Muhtarları, Devlet İle Halk Arasındaki Elçi Olarak Görmek Gerekir”
Muhtarlar toplantısının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarları demokrasinin beşiği olarak gördüğünü ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız zaman zaman bizlerle toplantılar yapıyor. Bu toplantılarda bize, ‘değerli valilerim, illerinizde seçilmiş muhtarlarımız var. Muhtarlar demokrasinin beşiğidir. Ülkenin en ücra yerlerindeki halkın temsilcileridir. Onlara dikkat edin, değer verin, istek ve dileklerini öncelikle ele alın’ diyor. Valilikler ve belediyeler bünyesinde muhtarların iş ve işleyişlerini yürütmek üzere şubeler oluşturuldu. Muhtarlar için özel başvuru hatları oluşturuldu. Bunları neden yapıyorlar? Çünkü sizler demokrasinin en uçta yaşandığı, uçbeyleri gibisiniz. İsminiz, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma olabilir. Ama müracaat ettiğiniz yerlerde, isminizin bir önemli yok. Taşıdığınız sıfatınızın önemi var. Çünkü, size oy veren, size itimat eden, ‘geç başımıza muhtar ol ve bizi temsil et’ diyen bir kitleyi temsilen gidip problemlerinizi anlatıyorsunuz. Bundan dolayı sadece bir kişi olarak değil de, toplumun bir temsilcisi, o’nun devlet ile halk arasındaki elçisi olarak görmek gerekir” dedi.

2Çalıştığı yerlerde görev yapan kamu yöneticilerine vatandaşa iyi davranılması yönünde telkin ve tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir. Bunun bilincindeyiz. O nedenle bütün kamu yöneticilerimize sık sık, ‘Allah’ın bize lütfettiği, hükümetin de bahşettiği, sizlerin de finanse ettiği kaynak ve imkanları, halkın lehine, halk için kullanalım’ diye tembihte bulunuyorum. ‘Vatandaş geldiği zaman onu angarya olarak görmeyin. Vatandaşa hizmet etmek sizlerin asli görevidir. Bu insanlar sizin veli nimetinizdir’ diyorum. Buralarda sizler varsınız diye bizler varız. Sizler olmamış olsaydınız bizler de olmayacaktık. Dolayısıyla sizler için buradayız” diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından, mahalle muhtarları söz alarak, mahallelerinin sorunları, sıkıntıları ile ihtiyaç ve şikayetlerini dile getirdiler.
Toplantının son derece faydalı olduğunu dile getiren muhtarlar, toplantıyı düzenlemesinden ve daire müdürleriyle kendilerini bir araya getirmesinden dolayı Vali İrfan Balkanoğlu’na teşekkür ettiler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.