son haberler

Nihat Şen Bir Konuştu, Pir Konuştu

Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2018 okunma

Nihat Şen Bir Konuştu, Pir Konuştu
Gündem
0

Ankara Kahramankazan Belediyesi’nde Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Mimar Nihat Şen, memleketi Ünye’de basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Ünye’de kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilecek olan Ak Parti Kongresi öncesi çok önemli öneri ve uyarılarda bulunan Mimar Nihat Şen, “siyaset birilerinin iki dudağının arasında gelişerek devam edemez” diyerek herkesin hür iradesiyle Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığına aday olması gerektiğini vurguladı.

Nihat şen ayrıca, Belediye Meclisinde olan kişilerin İlçe Yönetimine talip olamayacağını, bu konuda genel merkezin net bir tavır içinde olduğunu belirtti.

İlk olarak Ordu bölgesinde ki sorunlar hakkında basın mensuplarını dinleyen Ankara Kahramankazan Belediyesi Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Nihat Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Birilerinin İki Dudağı Arasında Siyaset Yapamazsınız”

Bölgede siyasi anlamda bir sıkıntı var. Kongresi yapılmayan illerden bir tanesi de Ordu. Bu sıkıntı gerekli yerlerde gerektiği gibi biliniyor ama siyaset birilerinin iki dudağının arasında gelişerek devam edemez ve etmemelidir. Bu bir hizmet yarışıdır. Acaba bu şu ne der politikası, bir hizmet etme politikası değildir. kendisine bir makam ve mevki şiar etme politikasıdır. Bu nedenle her arkadaşımız bu siyasi parti çatısı altında hür iradesini kullanarak hizmet etme yarışında kamuoyuna çıkmalı. Tekrar ediyorum birilerinin iki dudağı arasında siyaset yapamazsınız. Bağlı olduğunuz tek yer vardır, oda parti genel merkezidir. Bölge abisiymiş gibi şeyler yok, içinizden bir sürü abi çıkar ama bu davanın böylece ortada bırakılmayacağı da aşikardır. Bunu net söylüyorum.

“Neden Çekiniyorsunuz?”

Genel merkezin bir genelgesi ve kararı vardır. İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığına Belediye Meclis Üyeleri giremez. Belediye Meclis üyeleri eğer bu makama talip ise istifa etmek zorundadır. İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olacak arkadaşlar, İlçe Başkanı olan arkadaşlar önümüzde ki süreçte Belediye Meclis Üyeliğine ve Belediye Başkanlığına aday olamaz. İlçe yönetim kurullarında Belediye Başkanının, belediyede çalışanlarının yakınları dahi olamaz. Bu genel merkezin genelgesidir. Bu anlamda bu görevi kendinde gören ve hizmet etme aşkı olan arkadaşların hür cesaretle çıkıp kamuoyuna ‘ben bu partinin neferi olarak hizmetinizdeyim” diye adaylıklarını açıklaması lazım. Bu işi bu kadar sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Arkadaş, neden çekiniyorsunuz? Genel merkezide rahatlatın.

“Çıkacaksın Aslanlar Gibi Ben Adayım Diyeceksin”

Sizler kendi ekmeğinizi kendi aşınızı kendisiniz kazanıyorsunuz. Kimse sizin önünüze bir tabak ekmek koymuyor. Eğer sen bu partiye hizmet etmek istiyorsan, bu partinin bir neferiyim, ben ilçe başkanı adayıyım, bunu yapabilirim diyorsan; çıkacaksın aslanlar gibi ben adayım diyeceksin. O ne der, bu ne der düşünmeyeceksin. Siyaset o ne dediyle, bu ne dediyle yapılmaz. Siyasette kendi tecrübenizle, kendi şiarınızla, kendi ekibinizle çıkarsınız aday olursunuz. Kimse size kızamaz. Gönül istiyor ki Ünye’de Ak Parti’den 3 tane 5 tane İlçe Başkan adayı çıksın. Çıksın kardeşim bu arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız kendinde bu cesareti buluyorsa, o makamı doldurabileceklerine inanıyorsa çıksınlar, çekinmesinler ve genel merkezide rahatlatsınlar. Genel merkez bakar, bu arkadaşları toplar. Toplumun her kesimini kucaklayacak zihniyette yönetim anlayışı ve kadro anlayışıyla bu davaya sahip çıkmak zorundalar.

Ordu Bölgesinde Siyaseti Sıkıştırmayın

Bakın Türkiye çok önemli bir noktadan geçiyor, çok önemli bir sınavdan geçiyor. Dünyanın her yerinden üstümüze gelenler var. Lütfen Ordu bölgesinde de bu siyaseti sıkıştırmayın. Birilerinin eteğinde, birilerinin iki dudağının arasında siyaset yapmayın. Kamuoyu artık uyandı, önümüzde ciddi bir 2018-2019 seçimleri var. Bu zamana kadar olandan çok daha fazla beyefendiye sahip çıkma zamanıdır, bu partiye sahip çıkma zamanıdır. Milli duruş, milli birlik meselesidir. Kendi içinizde ki savaşı lütfen bırakın. şu anda vatan savunması yapıyoruz. Hudut anlamında değil ekonomik anlamda, siyasi anlamda yapıyoruz. Bunu yaparken de siyasette etkin, yetkin ve yönetimsel anlamda ülke yönetiminde yer edinmiş bir Ordu’nun bunu hak ettiğine inanmıyorum. O yüzden bu zihniyet ve düşüncede olan arkadaşlar çıkıp adaylıklarını açıklasınlar ve genel merkezi rahatlatsınlar.

Bunun Birebir Takipçisi Ben Olacağım

Mevcut ilçe başkanı atanma ile geldi o yüzden istisnai bir durum oluştu. Ancak önümüzde bir kongre süreci var. Dolayısıyla mevcut başkan aday olmak istiyorsa Meclis Üyeliğinden istifa etmek zorunda. Bu kongrede meclis üyeleri ve belediyede çalışanların akrabaları olamaz. genel merkezin kesin genelgesi ve kararıdır. Bunun birebir takipçisi ben olacağım onu da söyleyeyim. Sadece Ünye’de değil bölgede bunun birebir takipçisi olacağım. Ortalığı değneksiz köy zannedip kimse dolaşmasın. Ordu’da ki siyaseti Ünye’de ki siyaseti kitleyip bu kadar geri kalmanıza müsaade etmem, bu böyle biline.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.