son haberler

Nuriye’de Dolmuş İsyanı

Yayınlanma Tarihi: 1 Temmuz 2015 okunma

Nuriye’de Dolmuş İsyanı
Gündem
2

Ünye’nin Nuriye Mahallesi sakinleri, çevre yolunun yapılması ile birlikte mahalle içerisinden dolmuşların geçmemesine isyan ederek, dolmuşların mahalle içerisinden geçmesi için bine yakın imza topladı.

Ünye’nin şehir trafiğini rahatlatan çevre yolu, Nuriye Mahallesi sakinlerine dert oldu. Daha önce Nuriye Mahallesi içerisinden geçen Kırmızı Hat dolmuşları, ana yoldan mahalle içerisine bağlantı olmayışı ve mahalle içerisindeki yol zeminin bozuk olmasından dolayı içeri giremiyor. Vatandaşlar ise dolmuşların mahalle içerisinden geçmemesiyle çevrelerinde herhangi bir market veya fırın açılmadığını, dolmuşlara binmek için uzun mesafe yürüdüklerini belirtiyor.

Çözüm olarak Büyükşehir Belediyesinin Çimento’ya ait alandan 3 metre genişliğinde yer alması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, böylece hem gidiş hem de geliş olmak üzere dolmuşların mahalle içinden geçeceği belirtti.

Sitemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri; “Bu yolda eskiden dolmuş çalışıyordu, tabi yeni yol yapılana kadar. Yeni yolla birlikte dolmuşların içeriye gelecek olduğu bağlantı yolunu da kestiler. Dolmuşlar ana yoldan geçiyor ama biz karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Bariyerler var, biz her seferinde ölümle burun buruna geliyoruz. Ayıca mahalle içinde ki yolumuzun zemini bozuk ve dolmuşun buradan geçmesine müsaade edilmiyor. Dolmuşların Ordu’dan Ünye’ye geliş yönünde mahalleye girişleri de yok. Büyükşehir Belediyesi Çimento’ya ait 3-6 metre genişlikte yer alıp yol açabilir. Bizim tek isteğimiz bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması. Dolmuşa binmek için itfaiyenin olduğu bölüme kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Bu öyle olmaz. Biz tekrar dolmuşumuzu buraya istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Mahallelerine kurumsal market fırın gibi işletmelerin dolmuş yüzünden gelmediğini de söyleyen mahalle sakinleri; “Bütün kurumsal marketlere başvurduk, yol yüzünden gelmiyorlar. Bizim ne fırınımız, ne bakkalımız, ne de marketimiz var. Dolmuş gelmediği için hiç kimse açmıyor. Bir dolmuşa binebilmek için 2 kilometre yol yürüyoruz. Çocuklarımız kışın mağdur oluyor. Okullara yürüyerek gidecekler, bu kadar yola güvenemiyoruz. Yağmur yağdığında bu yolda ki çamurdan yürüyemiyoruz bile” dedi.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.