son haberler

“Ocağıma mum Diktiler”

Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2015 okunma

“Ocağıma mum Diktiler”
Gündem
0

65 TL elektrik tüketimine karşılık evine gelen 125 TL’lik elektrik faturasına isyan eden Ali Rıza Gümüş, “Vergilerin yanı sıra kayıp kaçak bedeliyle birlikte faturam 2 katına çıkıyor. Hukuk var, demokrasi var, özgürlük var deniliyor ama bu para benden cebren alınıyor. Çocuklarım için kazandığım rızkı bir başkasının kaçak tükettiği enerjiyi ödemek istemiyorum ve bundan sonra evimi mumla aydınlatacağım” dedi.

Ünye’nin İpekyolu Mahallesinde ikamet eden ve geçimini aşçılıkla kazanan 3 çocuk babası Ali Rıza Gümüş, iş dönüşü evine geldiğinde elektrik faturasını görünce çılgına döndü. Faturayı detaylı inceleyen ve kendisinin 65 TL tutarında elektrik harcadığını ancak KDV, kayıp kaçak bedelleri ile toplam bedelin kendisine 125 TL olarak yansıdığını gördü. Akşamları evde mum yakarak yaşadığı fatura şokunu protesto eden ve elektrik kullanmayan Ali Rıza Gümüş, protestosunu bir devlet yetkilisinin kendisine bu konuyu açıklayana kadar devam ettireceğini de söylüyor.

faturaYüksek fatura bedeline isyan eden Ali Rıza Gümüş; “Sabah 03.30’da işe gitmek için kalkıyorum. 12 saat sonra eve geldiğimde karşımda 125 TL’lik elektrik faturası. Önce bir şok geçirdim 1 saat kendime gelemedim ama incelediğimde tükettiğim bedelin 65 TL olduğunu, 60 TL’nin de devletin benim rızam olmadan cebren aldığı tutarı gördüm. Ben bunu ödemek zorunda mıyım? Türkiye Cumhuriyetinde hukuk var, demokrasi var, özgürlük var deniliyor ama bu para benden cebren alınıyor. Bunun bana açıklanmasını istiyorum bir devlet büyüğünden. Bu devletin başında hiç mi büyük insanlar yok, hiç mi hukuk yok?  Bu taşeron firmaları, özelleştirdikleri şirketleri kontrol edebilecek hiç mi bir yetkili yok? Meydanlara çıkıp seçim siyaseti yapacaklarına, birbirlerinin egosunu tatmin edeceklerine insanların dertlerine baksalar meydanlarda konuşmaya yüzleri olmaz. Ben kazandığım parayı çoluk çocuğuma mı yedireceğim, devlete mi yedireceğim? Bana bunu bir devlet yetkilisinin çıkıpta açıklama yapmasını istiyorum. Bu çözülene kadar ben evimde elektrik kullanmayacağım. Bu işe derhal bir el atsınlar ve çözüm bulsunlar. Yeter artık diyorum.

Mumla Yaşamaya Razıyım
Devlet bundan pay alacak ama benim rızamıda alacak. 19 TL KDV bunu veriyorum ben, peki sokakta ki insanların kaçak tükettiği bedeli ben ödemek zorunda mıyım? Ben çocuklarım için kazandığım rızkı bir başkasının kaçak tükettiği enerjiyi ödeyerek mi kullanacağım? Nasıl olacak bu iş benim aklım durdu. Protestoyu devlet yetkililerinden açıklama gelene kadar sürdüreceğim. Ben mumla yaşamaya razıyım. 2 mum 50 kuruş yapıyor. Ayda 15 TL masrafım olur. Bana gelen fatura 125 TL. 1 güne 4 TL düşüyor. Ben 120 TL devlete ödeyeceğime 15 TL mum parası öderim daha iyi. En azından çoluk çocuğumun rızkını havaya atmamış olacağım. Böyle yaşamak zor olacak ama elden bir şey gelmiyor. Kazandığım parayı da sokağa atacak halim yok. Önümüz kış, kabuk kömür odun alacağım. Peki ben bunları neyle alacağım. 50-55 TL suya öde, 125 TL elektriğe öde neyle kışın yakıtını alacağım?” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.