son haberler

Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğuna Düzenli Yardım

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2015 okunma

Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğuna Düzenli Yardım
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ail eve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce uygulanacak “Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu (ÖYAÇ) Düzenli Yardım Programı”nın, Ordu’da başlatıldığını söyledi.

Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu (ÖYAÇ) Düzenli Yardım Programı’yla ilgili açıklamada bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu’nun 14/04/2015 tarihli ve 2015/2 sayılı kararı gereği, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenli merkezi yardımlar kapsamında Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu (ÖYAÇ) Yardım Programı başvuruları 07.05.2015 tarihi itibariyle başlatılmıştır. İlimizde bulunan ve şartları taşıyan öksüz, yetim ve asker çocuğu olan ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Öksüz Yetim Yardım Programından yararlanma şartları hakkında da bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, “ÖYAÇ kapsamında, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş ya da babası askerde olan 18 yaşından küçük çocuklardan; 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında muhtaç durumda olanlara, 18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocuklarına nakdi yardım yapılacaktır. Bu çerçevede, 18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocuklarından her birine aylık 100 TL düzenli nakdi yardım yapılacaktır. İlk ödemeler sistem üzerinden merkezi olarak 1 Haziran 2015 tarihinde yapılacak ve diğer düzenli yardımlarda olduğu gibi ödemeler şartları sağlayan hak sahipleri tarafından T.C. kimlik numarası ile PTT üzerinden çekilebilecektir” diye konuştu.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ÖYAÇ yardım programıyla ilgili detaylar hakkında bilgi verilmekte olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “ÖYAÇ yardım programından yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın ikamet ettikleri ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.