son haberler

Olay Adam Konuştu; “Benden İstenen Öldürmem Değil, Korkutmamdı”

Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2016 okunma

Olay Adam Konuştu; “Benden İstenen Öldürmem Değil, Korkutmamdı”
Gündem
0

Tekkiraz Eski Belediye Başkanı Necdet Yılmaz tarafından Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak’ın darp edilmesini istediği iddia edilen Turgay A., basında çıkan haberlerin çarptırıldığını iddia ederek, “Benden Murat Ocak’ı korkutmam istendi, öldürmem değil” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak’ın korkutmak amacıyla dövülmesinin istendiği iddiasıyla, hakkında başlatılan soruşmada Ünye Cumhuriyet Savcılığında ifade veren ve skandal olayla ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Turgay A. gazetemize yaptığı açıklamada; basında yer alan haberlerle olayın farklı boyutlara çekildiğini belirterek, kendisinden Belediye Başkan Yardımcısını tokatlamasının istendiğini, öldürme konusunun hiç geçmediğini söyledi.

Olay Adam Konuştu; “Benden İstenen Öldürmem Değil, Korkutmamdı” 2Namus Meselesi Dediler

Yaşanan olayları başından itibaren ayrıntılı bir şekilde anlatan Turgay A. “Bana ulaşıldığında Necdet Yılmaz’ın Belediyede çalışan bir yeğeninin Murat Ocak tarafından cinsel tacize uğradığı söylendi. Bu konuyla alakalı Necdet Yılmaz’ın Murat Ocak’a gücünün yetmeyeceği Ömer G. tarafından bana iletildi. Namus meselesi denildi, biz üstesinden gelemeyiz, sen iri bir adamsın gibi yaklaşıldı bana. Bu konuyla alakalı kulağının çekilmesi, terbiye edilmesi gerekiyor denildi. Ömer abi de kıramayacağım bir büyüğüm, saygı duyduğum, iş yaptığım abim. Tamam abi olur dedim, sonuçta bir terbiyesizlik durumu var. Geldikten sonra hemen durumla alakalı çalışmalara başladım. Olayın medyaya yansıdığı söylendi bana. Baktım medyada böyle bir şey var fakat burada benim asker arkadaşlarım, bazı akrabalarım, eşim dostum var. Onlar üzerinden bilgi almaya çalıştım ve aldığım bilgiler doğrultusunda hareket etmeye başladım. Aldığım bilgilerde taciz olayının asılsız olduğu sonucuna ulaştım” dedi.

Tokatlayıp Aklını Başına Getirecektim

Ben olayla alakalı Murat Ocak’ı takibe başladım. Kendisini tokatlamam, korkutmam söylendi bana. Öldürmek gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz Ömer abiyle birlikte takibe başladık Murat Ocak’ı. Sabah sporunda yapmamızın en mantıklı zaman olduğu söylendi bana. Çoğu zaman yaya, birkaç kez de arabayla takip ettik. Hatta göz göze gelmişliğimiz var. Bu arada konuyla ilgili istihbarat ve araştırma yapıyorum. Gelen bilgiler de olayın namus meselesi olmadığı yönünde. Yanlış bir iş yaptığımı düşünmeye başladım.

Murat Ocak’ı Tokatlamaktan, Çocukluk Arkadaşım Vazgeçirdi

Daha sonraları Murat abiye istediklerini yapma fırsatım oldu ama yapamadım ikileme düştüm. Bende insanım, insanları haksız yere dövemezsiniz veya darp edemezsiniz yani. Bana bir zaman sonra ‘ne bekliyorsun” dendi. Tabi o ara ben bir izin istedim evlilik durumum var yakında inşallah dedim. Birkaç gün Samsun’a gitmem gerekti. O arada da bazı arkadaşlarımla oturduk sohbet ediyoruz. Yakın gördüğüm bir arkadaşımla ortamın haricinde ikili bir diyalogda bunlardan bahsettim. O da bana bu taraflarda bir abisinin olduğunu, bu konuyu araştıracağını söyleyip bekle dedi. Bilmiyorum ne olduğunu. Yarın yanıma gel sana anlatırım dedi. Ertesi gün gittim yanına ‘hacı seni çok büyük bir ateşin içine atıyorlar, çok dikkat et kendine. Bu işi yapma’ dedi. Dedim zaten yapmicam, ben bir kere ikileme düştüm daha yapma lüksüm yok ama ne olup ne bittiğiyle alakalı bir detay varsa paylaş benimle dedim. ‘Hacı benim abim orada ve Murat Ocakla irtibat halinde biri. Bu konuyla ilgili tamamen illegal bir durum var ortada, sakın bulaşma kendini geri çek’ dedi. O arkadaşım da çocukluk arkadaşım yanlış bir şey söyleyecek biri değil. O andan sonra benim için geriye dönüş durumu başladı. Daha sonrasında Murat Ocak’a ulaştım facebook üzerinden. Bu söylediklerimin hepsi ifademde de mevcut. Aradım, kendisine dikkat etmesi gerektiğini söyledim. Kendisine gerekli uyarıda bulundum. Daha sonrasında iş yargıya taşındı ve gidip ifademi verdim, olay bitti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.