son haberler

“ORDİF 52 Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” 30 Mart’ta Açılıyor

Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 okunma

“ORDİF 52 Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” 30 Mart’ta Açılıyor
Ekonomi
0

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ORDİF 52 Ordu İnsan kaynakları ve İstihdam Fuarı” 30 Mart’ta açılacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan fuarın, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde gerçekleştirilmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan temsilciler ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İşverenlerle iş arayanları ortak bir platformda buluşturarak işsizliği minimum seviyeye indirip, istihdamın arttırılmasını amaçlayan “ORDİF 52 Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”nın önemli olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Meslek Yüksekokullarımız, meslek edindirmeye dönük çalışmalar yapıyor. İstihdam için hangi meslek çeşidi ve buradaki işverenler açısından hangi meslekler rağbet görüyorsa hem Ordu da, hem Türkiye’de o bölümü açılabiliyor. Bazen sistem gelişiyor ve bu meslekler artık istihdam kapısı olma durumuna geliyor. Toplumların gelişmesinde istihdamın ve nitelikli iş gücü son derece önemli. Bu fuar sayesinde işverenlerle işçiler karşılıklı buluşturularak işsiz sayısının azaltması hedefleniyor” diye konuştu.

Fuara, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte Ordu Üniversitesinin de destek olduğunu söyleyen Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, ”Bu yıl mart ayı içerisinde yaptığımız için havanın yağmurlu olabileceğini hesaba katarak fuarı Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin içinde yapacağız ve program sabah 10.00 da başlayacak. İş arayanlara yönelik işverenlerle iş arayanları öğrencileri özellikle meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileriyle üniversite öğrencilerini iş arayanları buluşturduğumuz bir platform oluşturmak. Bu platformda da Ordu’daki tüm meslek örgütlerini, tarafları bir araya getirmek. İlave istihdam ya da artı istihdam milli istihdam seferberliği kapsamındaki duyuruları daha da zirveye taşımak onun tanıtımını da artırmak” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.