son haberler

Ordu Basını Bu Sofrada Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2018 okunma

Ordu Basını Bu Sofrada Buluştu
Gündem
0

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ordu’da düzenlenen programda yerel basının sorunları konuşuldu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa İl merkezinde ve ilçelerde görev yapan basın mensupları ve medya kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Altınordu’da düzenlenen kahvaltı programının ardından Altınordu’daki Cemiyet Başkanları birer konuşma yaptı. Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın organizasyon için teşekkür ederken 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ise 2017 yılının basın sektörü açısından zor bir yıl olduğunu 1 yılda basından sorumlu Başbakan Yardımcısının 3 kez değiştiğini dile getirdi. Yerelde de basın mensuplarının sıkıntılarını dile getiren Başkan Erişen, 2018 yılının basın camiası açısından iyi geçmesi temennisinde bulundu.

“Ordu, Türkiye’de Örnek Bir İl”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, “bir siyasetçi olarak söylüyorum; Ordu’da kamu ile basın, siyasetle basın, yerel yönetimle basın arasında ki uyum benim kriterlerime göre ülkemizde örnek gösterilebilecek bir mahiyettedir. Elbette eleştirisel konular var fakat bunun müsamaha ve adalet çerçevesinde yapıldığını belirtmek istiyorum. Basının zorluklarını biliyoruz ve biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hem Basın İlan Kurumu hem de abonelikler olarak yasal mevzuat çerçevesinde desteklerimiz oluyor ve devam edecek. Şartlarınızın zor olduğunu biliyoruz. Fakat bunun hepsinin çözüm merci burası değil Ankara’dır. Bu bağlamda ben gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

“Ordu Muhteşem Şehir Olacak”

Ordu Valisi Seddar Yavuz konuşmasında, “Düşüncelerin açıklanmasında en önemli kuruluş basın kuruluşlarıdır. Bu yönüyle sizlerle birlikte çalışıyoruz. Bu şehir önümüzdeki 5 yıl içerisinde  Karadeniz’de çok muhteşem bir şehir olacak. Bunu başarabilmemiz için daha sistemli, daha organize olmalıyız. Ordu siyaseten önemli bir şehir. Bu nedenle bu hedefimiz için Ordulularla Ankara’da  bir araya geleceğiz. Daha sonra İstanbul’da bir araya geleceğiz. Böylelikle zaman zaman çalışmalarımızı Ordu dışına taşıyacağız. Bu nedenle basın olarak Ordu ilimizin tanıtımın katkı sağlayacak olan sizlerin gününü kutluyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.