son haberler

“Ordu, Gürcistan İçin Önemli”

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2017 okunma

“Ordu, Gürcistan İçin Önemli”
Gündem
1

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği’ni ziyaret eden Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, “Ordu bizim çok önemli. Çünkü Karadeniz’de Gürcü kökenli insanların yaşadığı bir bölge. Tabi Artvin’de var ama güçlü birlikteliği olan yer Ordu” dedi.

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, “Azerbaycan her zaman ‘tek millet, iki devletiz’ der. Biz de diyoruz ki iki millet, tek devletiz” diyerek ziyaret için teşekkür etti

Bir dizi program için Ordu’da bulunan Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze’ye Aynur Zeren Tan’ın Ordu Yemekleri kitabı, fındık, Ünye tanıtım kitapçığı  ve buna benzer yöresel hediyeler takdim edildi.

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, 150 yıldır Gürcü ve Türkler arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin devam ettiğini söyledi.

Gürcistan ile Türkiye’nin dostluk ilişkilerinin iç içe geçtiğini ifade eden Gürsoy, şunları söyledi: “Trabzon Başkonsolosu’muz Avtandil Mikatsadze bizleri onurlandırdılar. Azerbaycan her zaman ‘tek millet iki devletiz’ der. Bizde diyoruz ki iki millet tek devletiz. Türklerin pasaportsuz kimlikle gidebildiği sadece Kıbrıs ve Gürcistan var. Artık bizim dostluklarımız ilişkilerimiz iç içe geçmiş durumda. Her ne kadar farklı dil kullansak bile, aynı dili kullanmış insanlardan bile çok dostane ilişkilerimiz var. Türkiye’de yaşayan 3.5 milyon Gürcü azınlığı ile azınlıklar içerisinde Türkiye’ye en çok katkısı olan, Türkiye’nin birlik ve bekası için çalışma sarf eden insanlardır Gürcüler. Başkonsolosumuza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Ordu Bizim İçin Önemli”

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, “Ordu bizim çok önemli. Çünkü Karadeniz’de Gürcü kökenli insanların yaşadığı bir bölge. Tabi Artvin’de var ama güçlü birlikteliği olan yer Ordu. Trabzon Konsolosluğumuz Samsun’dan başlayıp 21 ili kapsıyor” dedi.

“Vatandaşlarımızı Utandırıyor”

“Gürcistan’dan gelip burada kanunsuz işler yapanlar, Gürcistan Devletini ve burada yaşayan Gürcüleri utandırıyor” diyen Başkonsolos Mikatsadze, kanunsuz işler yapanları buradaki Gürcü kökenli vatandaşların desteği ile ayırmak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim en önemli görevimiz kültür, ekonomik ve ticari ilişkilerimiz ve vatandaşlarımızın haklarını korumak. Tabi bir suç işliyorsa prosedürleri çabuk bitirip evine göndermek. Artvin, Rize bölgelerinde kanunsuz işler yapan Gürcü vatandaşlarla ilgili bilgi geliyordu. Son zamanlarda Ordu, Fatsa ve Ünye’den de benzer bilgiler gelmeye başladı. Onların burada yaptığı kanunsuz işler, hem bizleri hem de burada yaşayan Gürcü kökenli insanları utandırıyor, zarar veriyor. Bu yüzden sizlerin de desteği ile kötü insanları iyi insanlardan ayırmamız gerekiyor.”

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.