son haberler

Ordu İstanbul’da Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi: 16 Ekim 2017 okunma

Ordu İstanbul’da Tanıtıldı
Gündem
0

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen 7.Ordu Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı Miting ve fuar alanında gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi standı bu yıl yapılan etkinlikte en dikkat çeken Belediye standı oldu. Ünye Yaşayan Kültürel Miras müzesinin bir benzerinin inşa edildiği standa ilgi yoğun oldu.

7.Ordu Tanıtım Günleri’nin açılışı 12 Ekim Perşembe günü yapıldı. Tanıtım Günlerine Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Oktay Çanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

“İddia Sahibi Ülkeler Kültürel Kökleri Üzerine Yükselir”

Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Yörelerin Kültür ve özelliklerini anlatan bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.İddia sahibi ülkelerin, iddialarını sürdürebilmesi için kendi kültürel kökleri üzerine yükselmesinin şart olduğunun altını çizen Bakan Kurtulmuş,“Millî kültürel bağımsızlığını koruyamayan ülkelerin ekonomik ve teknolojik olarak bağımsız olmaları asla mümkün olmamıştır. Bu topraklarda, son iki asırdır bir büyük kültürel, siyasal mücadele veriyoruz. Ne yazık ki, bu ülkenin aydınları, siyasetçileri, son iki asrı, uzun bir süre aşağılık kompleksi içinde Batı medeniyetinin gölgesi altında geçirdiler. Batı’da ne varsa bunu alıp adapte edersek adam oluruz, zannettiler. Müziğimizden, yemek kültürümüze, çarşı pazardaki alışveriş alışkanlıklarımıza kadar birçok şeyi Batılı anlamda değiştirmeyi marifet zannettik. Onları taklit edersek adam oluruz zannettik. İddia sahibi ülkelerin, iddialarını sürdürebilmesi için kendi kültürel kökleri üzerine yükselmesi şarttır. Son iki asrımız köklerimizden uzaklaşmayla geçti, ne kadar uzaklaşırsak adam olacağımızı zannettik, çok şükür artık derin uykulardan uyandık” diye konuştu.

“Ordu Parmakla Gösterilen Bir Haline Gelecek”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada “750 bin hemşerimden size selam getirdim” dedi. Başkan Enver Yılmaz konuşmasında, Ordu’nun en küçük Büyükşehir olduğunu ve 2018 yılından itibaren Türkiye’de parmakla gösterilecek bir il hâline geleceğini söyledi.

“Ünye’miz Karadeniz’in Parlayan Yıldızı Haline Geliyor”

7.Ordu Günlerinde etkinlik programı boyunca İstanbul’da kalan ve hemşerileri ile biraraya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesinin standına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldı. Ünye’nin tarihi dokusunu yansıtan ve Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi evinin birebir halinin inşa edildiği standı görenler beğenilerini paylaştı.

Başkan Çamyar yaptığı konuşmada, “Biz bu yıl farklı bir stant uygulayalım istedik. İyi de ilgigördük.Hem Ünye’nin kültürünü ve geçmişinin İstanbul’a taşımış olduk, hem de hemşerilerimiz standımız görüp fotoğraf çektirdiler ve kendilerini Ünye’de gibi hissettiler. İlgi bizleri çok memnun etti. Ben hep şu çağırıyı yapıyorum. “Ordu günlerinde biz bize bir tanıtım yapmayalım, Ordulu olmayanlarda görüp yöremizi tanısınlar” diye. Ben bu organizasyonda bu amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Ünye özelikle son dönemde yaptığımız çalışmalarla tarihi mirasların ön plana çıktığı bir ilçe haline geldi. Bizler geçmişine sahip çıkan modern bir kent inşa ediyoruz. Kültür Yolu projemiz kapsamında bu açıdan birçok tarihi eserimizi ilçemize yeniden kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede Ünye her geçen gün turizm potansiyelini artıran bir kent haline geldi. Bu açıdan tüm Türkiye’de yaptığımız çalışmalar dikkat çekiyor ve takdir topluyor. “Kadılar Şehri Ünye” sloganıyla da bu minvalde çalışmalarımızı örtüştürüyoruz. Özüne sahip çıkan öte yandan da modern kent yaşamının giderek olgunlaştığı bir Ünye haline geliyoruz. Ünye çok özel bir şehir. İstanbul’da iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Ben herkesi tarih,kültür ve doğa zengini bu muhteşem şehre davet ediyorum” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.