son haberler

“Ordu Yemekleri” Kitabına Uluslararası Ödül

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2017 okunma

“Ordu Yemekleri” Kitabına Uluslararası Ödül
Gündem
0

Dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması olarak kabul edilen Gourmand Cookbook Awards’dan Ünyeli emekli Tarihçi, Araştırmacı Yazar Aynur Zeren Tan’ın “Ordu Yemekleri” kitabına özel ödül verildi. Tan ödülünü, Çin’de 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ödül töreninde alacak.

Edouard Cointreau’nun temellerini attığı, alanında Oscar olarak kabul edilen ve 2003 yılından itibaren yaklaşık 150 ülkeden binlerce kitabın yarıştığı çok prestijli bir yarışma haline gelen “Gourmand Yemek Kitapları” yarışmasından Ünye’ye ödül geldi.

Gourmand ödülleri jürisi 2016 yılında “Yerel Yemekler”  kategorisinde yarışan ve Aynur Zeren Tan’ın hazırladığı, “Ordu Yemekleri” kitabını özel ödüle laik gördü.

Ünyeli emekli Tarihçi, Araştırmacı Yazar Aynur Zeren Tan tarafından hazırlanan kitabın Türkçesi Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, İngilizcesi de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında bastırılmıştı.

İspanya merkezli düzenlenen bu yarışmanın ödül törenlerinin her yıl bir kitap fuarının açılışında yapıldığı, bu yıl ödül töreninin ise 27–28 Mayıs 2017’ de Çin’de olacağı bildirildi.

”Yerel mutfak, unutulmaya yüz tutmuş ve unutulan yemekler “ konusunu vurgulayan “Ordu Yemekleri “kitabında yöresel yemek kültürü ve Ordu Yemeklerinin olmazsa olmazları yer alırken, endemik bitkilerin kullanımı, bu bitkilerle yeni tariflerin yaratılması da vurgulanıyor.

Dünyanın farklı bölgesinden katılımcıların arasından en iyiler arasında yer alan “Ordu Yemekleri”ne (Best World Cookbook Special Awards ) özel ödülü 27-28 Mayıs 2017 tarihinde Gourmand Ödül Töreni’nde verilecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.