son haberler

Ordu’da Karadeniz Kent Konseyleri Toplantısı

Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2017 okunma

Ordu’da Karadeniz Kent Konseyleri Toplantısı
Gündem
0

Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Kent Konseyleri 18 Kasım 2017 Cumartesi günü Ordu Büyükşehir Kent Konseyi ev sahipliğinde Ordu’da toplandı.  Toplantıya Bölgede bulunan 11 ilin Kent Konseyi Başkanı, Genel Sekreterleri ve temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda Samsun-Sarp demiryolu talebi ve Bölge Kent Konseyleri Birliği kurulması müzakere edildi. Toplantının başında konuşan Ordu büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt; toplantı gündeminden hareketle Samsun-Sarp Demiryolu ve Karadeniz Kent Konseyleri Birliği’nin kurulması konusunda davete icabet eden ve toplantıya katılan kent konseyi başkan ve genel sekreterlerine teşekkür etti.

Toplantıya katılan ve yaptığı konuşmasında Bölge Kent Konseylerinin birlikte düzenledikleri toplantının önemine işaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Bir ilin mahalli sorunu gibi görünen sorunların önemli bir kısmı bölgenin ortak sorunu oluyor. Samsun-Sarp Demiryolu bunlardan birisi ve bölgemiz için çok önemli bir proje. Bu konuya Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımız da olumlu yaklaşıyor. Dolayısıyla buradan çıkacak ortak karar konunun canlı kalmasına ve hayata geçmesine katkı yapacaktır.” dedi.

“Samsun-Sarp Demiryolu Projesi Olmazsa Olmaz Bir Projedir”

Toplantıda Samsun-Sarp Demiryolu ile ilgili olarak katılan her temsilci görüşlerini dile getirdi. Ünye Kent Konseyi adına toplantıya katılan Başkan Musa Özgür Kıroğlu ve Genel Sekreter Saadet Güler de konuyla ilgili olarak görüşlerini ifade etti.

Başkan Kıroğlu yaptığı konuşmada Samsun-Sarp Demiryolu’nun birinci etabı olarak çalışması başlatılan Çarşamba-Bolaman arası proje çalışmalarında sona gelindiğini, ancak Ankara-Samsun hızlı tren projesi çalışması sonrasına bırakıldığı için durdurulduğunu dile getirdi.

Kıroğlu konuşmasında ” Samsun-Sarp Demiryolu projesi bölgemiz sosyo-ekonomik hayati açısından olmazsa olmaz bir projedir. Bölge kalkınmışlık seviyesinde geri kalmış bir bölgedir ve hızla gelişmeye ve kalkınmaya ihtiyacı vardır. Bölgeye girecek hızlı tren ve yük treni bu anlamıyla son derece önem arz etmektedir. Görüldüğü kadarıyla devlet aklı da bu projeden yanadır ve belki kısa vadede değil ama orta vadede bu çalışma başlatılabilecek gibi duruyor. Daha önce Çarşamba-Bolaman arasında birinci etabı başlatılan proje ile birlikte Samsun-Sarp arası demir yolu çalışmasının bir an önce başlamasını biz Ünye Kent Konseyi olarak istiyoruz” dedi.

Toplantıya katılan konsey temsilcileri bu konuda çalışma yapılması için ortak kanaat oluşturdu. Toplantının ikinci gündem maddesi olan Karadeniz Kent Konseyleri Birliği kurulması konusu müzakere edildi. Böyle bir birlikteliğin bölge sorunlarıyla alakalı güç ve işbirliği açısından önemli olduğu görüşüne varıldı. Seçim yapıldı, ilk dönem yönetimi Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt’un başkanlığında Ünye Kent Konseyi’nin de yönetimde yer aldığı şekliyle belirlendi.

Karadeniz Kent Konseyleri Birliği’nin bundan sonraki toplantısı Trabzon’da düzenlenecek.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.