son haberler

Ordu’da Siyasi Gerilim

Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2017 okunma

Ordu’da Siyasi Gerilim
Gündem
2

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye’de yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Başkan Yılmaz, Ordu’da ki yatırımların gecikme nedeninin açıklayarak Ankara’yı işaret etti. Açıklamaların akabinde 24 saat geçmeden gerçekleştirilen kabine değişikliğinde Ünyeli hemşerimiz Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcülüğü görevini yürüten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakanlığına atanması dikkat çekti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Partinin Türkiye genelinde teşkilatlarda güncelleme yapılacağı açıklamaları Yılmaz’a sorulurken, “Sen şimdi Ünye’de kongre yapamamışsın. Metal yorgunluğu diyorsanız önce Ünye’deki teşkilatlara bakmak lazım. Başından sonuna kadar metal yorgunluğunun en iyi olduğu yer Ünye’dir. Bunların sorumlusu kim?” diyerek hedef göstererek yanıtladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye’nin gündemindeki konuları değerlendirdi. Gazeteciler Hakan Korkmaz, Musa Özgür Kıroğlu ve Ali Öztürk’ün katıldığı radyo programında soruları yanıtlayan Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

Neler Konuşulmuştu?
Her Hafta Neden Gelmiyor?
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz seçim vaatleri arasında bulunan Ünye ve Fatsa’ya ofis kurarak her hafta gelme taahhüdünü son zamanlar yerine getirememesinin nedenini açıkladı. Başkan Yılmaz, “Ünye’de ki ofisi kapatmadık taşıdık. Ofisi Döner Çeşme Meydanı’nda olan Ünye Belediyesi’nden kiraladığımız çok büyük bir mekana taşıdık. Aynı şekilde Fatsa ve Altınordu’da da birimlerimizi tek binada toplamaya karar verdik. Haftanın bir gününü Ünye’de ve Fatsa’da geçirmek beni çok mutlu ediyor. Ünye’ye gelmememin özel bir sebebi yoktur. Ancak iş yoğunluğu ve yükü nedeniyle aksamalar oluyor. Daha önce sistemi oturmak amacıyla gelişler oluyordu. Şimdi sistem oturdu. Vatandaş haklı olarak düğününde, cenazesinde ve programında seni görmek istiyor ama vakit yok” dedi.

Ünye’nin Ankara Ayağı Zayıf
Yılmaz projelerin uygulanması konusunda “Ünye ile ilgili 3-4 tane temel projemiz vardı. Bunlara yönelik çok ciddi bir hazırlık evresi geçirdik. Ünye ile ilgili 1-2 tane mega projemiz var. Yaklaşık 1 yıl önceden bizim bakanlıklar bölümü ile takip açısından hazırlanan projeler dahil olmak üzere hazırlıkları yaptık fakat o hazırlıkları bir türlü aşamadık. Sözden öteye gidemedi. Ben konuşan siyaset değilim ama bazıları konuşan siyasetçi. Bu işler konuşmakla olmuyor. Konuşursunuz sevk idare programına koyarsınız ve yaparsınız, biz söylüyorsak yaparız. Ünye bazlı konuşuyorum alt yapısını güçlü bir şekilde hazırladığımız ve yerele ilişkin hiç bir eksiklik bırakmadığımız projelerimizin Ankara’da ayağı hiç oluşmadığı gibi eksik kaldı. Bunun sorumlusu ben değilim. Ben bu zamana kadar hep icraat yapan, dediğini yapan siyaset profili ile buralara kadar geldim. Bunu uygulamada zorlandığınız anda da doğal olarak buna bir kırıklık yada üzgünlük endişesine kapılıyorsunuz. Sonra filancıya küstünüz mü? gibi sorular soruluyor hepsi bir biri ile bağlantılıdır. Bir mekan ile ilgili talebinizi bir defa söylerisiniz usuldendir. ikince defa söylerisiniz ihtiyaçtır, üçüncü kez söylerisiniz nezakettir,dördüncü defa istersiniz zarurettir, beşinci defa isteyemezsiniz insanında bir yüzü var. Ankara’dan bir adım atılmaz ise yine aynı kişilerle bir kısır döngü içine girilirse bu benim tarzıma uygun değil. attığınız adımın takibi noktasında bir gelişme olmazsa bir durağanlık oluyor” diyerek Ankara ayağının zayıf olduğunu işaret etti.

Devletin Resmi Programını Üstleniyorlar
Başkan Yılmaz Ankara’nın Ünye için yapması gereken projelerinin hiçbirinin yapılmadığını işaret ederek, “hükümet konağı, hastaneye doktor gibi meseleler hükümetin değil devletin resmi programı bunlar zaten yapılıyor. Sen sözünü verdiğin projelerin hangisini gerçekleştirdin onu söyle. Ünye Port ve Akkuş-Ünye yolu ile ilgili sen ne yaptın? hiç bir şey yapamadın” diyerek Ankara’ya mesaj verdi.

Alt Yapı Eksikliği Asfalt Yol Hizmetlerini Aksatıyor
Başkan Yılmaz’a Ünye’de yol çalışmalarının yavaş ilerlemesinin sebebi de soruldu. Yılmaz, “doğalgaz kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından o yolu hemen asfaltlayamıyoruz çünkü diğer kurumların alt yapı çalışmalarını beklememiz gerekiyor. Tam tersi de mümkün alt yapı çalışmaları bitse bile doğalgaz hattı geçmemişse mecburen bekliyoruz. Bu da hizmetlerin aksamasına neden oluyor” dedi.

Millet Recep Tayyip Erdoğan’a Oy Verdi
Sorulan soru üzerine değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz “Numan Bey bizim sevdiğimiz saydığımız büyük bir ağabeyimiz. Ağabeyimiz ama ağabey ağabeyliğini yapacak. Ünye’de muhatap olduğunuz bir kişi, Eski Has Parti’den gelen 3-5 kişiyle muhatap olursa olmaz kardeşim. Efendim benim Ünye’deki oy oranım çok yüksek. Ne kadar senin Ünye’deki oy oranın? ben %65 oy aldım belediye başkanı olarak millet bana mı oy verdi? millet Numan bey’e mi verdi %73 oyla? millet %75 oyla İdris Naim Şahin’e mi oy verdi? kime oy verdi? millet Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi kardeşim. Tayyip Erdoğan’ın mirası, AK Parti’nin mirası üzerine devam eden bir yapı var. Bunu Ünyeli %73’le bana oy verdi derseniz yanlış yaparsınız. O zaman %86 Çatalpınar, %85 Korgan kime oy verdi?” diye sordu.

Teşkilatlarda Güncelleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye genelinde teşkilatlarda güncelleme yapılacak açıklaması da Yılmaz’a sorulurken Ordu için şu değerlendirmede bulundu: “Ben süresi geldiği zaman varım derim, süre dolduğu zaman yokum derim. Bende yorgunluk olmaz. Ordu’da kongresi yapılmayan tek ilçe Ünye. Neden yapılmadı? benim yüzümden mi? İl başkanı ya da milletvekillerinin yüzünden mi? kimin yüzünden? işte konuşamadığımız kişilerin yüzünden yapılamadı. Ben de diyorum ki sorun bu. Bizim bu geçişi iyi yapmamız lazım. Bizim kol kola yürüyebilmemiz için samimi olmamız lazım. Samimiyet alırsın Has Parti’den gelen arkadaşları, mevcut Ak Parti yönetimiyle birbiriyle kaynaştırırsın. Sen şimdi Ünye’de kongre yapamamışsın. Metal yorgunluğu diyorsanız önce Ünye’deki teşkilatlara bakmak lazım. Başından sonuna kadar metal yorgunluğunun en iyi olduğu yer Ünye’dir. Bunların sorumlusu kim? İşin hamisi var. Ben değilim tabi ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım.”

Çamlıkta Ne Yapılacak?
Çamlığa uygulanacak proje ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz, “buranın sözleşmesi 2.7 Milyon lira kira ve yıllık artış oranıyla birlikte 06.12.2016 tarihinde imzalandı. 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle verilen çamlıkta yapılması planlanan projede 2 adet kır kahvesi, 3 adet kafe, 1 adet yöresel market, macera parkı, 10 adet bongolov ev, otopark, mesire alanı ve düğün salonu yer alıyordu. Bize gelen talep doğrultusunda biz projeye yüzme havuzu, hamam ile sauna da ekledik. Bu projenin 8-9 ay gecikmesine sebep oldu. Bongolov evleriyle ilgili şikayet bana geçen hafta intikal etti. Daha önce bununla ilgili bir bilgim yoktu. İkamet edilip edilmeyeceği konusunda ben yatırımcı ile görüşmedim. Arkadaşlarla oturup konuşuruz. Baktık toplumun haklı tepkisi en üst seviyede olur, uygulamada da bu haklılığı perçinlersek biz o zaman ikamet olmayacak deriz. Şu anda yer teslimi yapıldı ve bu haftadan itibaren hafriyat ve fiziki çalışmalar başlayacak. Bundan sonra her gecikmesinin hukuki yaptırımı da olacak. Sözleşmede tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi ve 2019’un ilk aylarında tamamlanmış olacak” dedi.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.