son haberler

Ordulu Şehide Son Görev

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2017 okunma

Ordulu Şehide Son Görev
Asayiş
0

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Sefa Kabakkaya, memleketi Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen operasyon sırasında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya (25), memleketi Ordu’da son yolcuğuna uğurlandı.

Evin Tek Oğluydu

Ailesinin tek erkek evladı olan şehit Sefa Kabakkaya’nın naaşı evden helallik alındıktan sonra Bahçelievler Mahallesi Ulu Camisi’ne getirildi. Anne Nurcan ile baba Birol Kabakkaya, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit ablası Ebru Biçer ise kardeşinin askeri beresini öptü, tören boyunca elinden bırakmadı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını kıldırdı, daha sonra Kabakkaya için dua edildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze nakil aracına konuldu. Sefa Kabakkaya’nın cenazesi, Eskipazar mevkisinde bulunan Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.