son haberler

Organik Yumurta Üretiyor, Fındığa Ek Gelir Sağlıyor

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2015 okunma

Organik Yumurta Üretiyor, Fındığa Ek Gelir Sağlıyor
Gündem
0

Tavuk çiftliklerinin ön plana çıktığı son günlerde yumurtaların doğal olup olmadığı tartışmaları sürerken, Ünye’nin İnkur Mahallesi’nde ikamet eden birorganik_yumurta_uretimi_ic vatandaş organik yumurta üretimine başladı.

Temel besin gıdaları arasında bulunan yumurta, son yıllarda tüm ürünlerde olduğu gibi organik olmadığı tartışmaları içerisinde yer almıştı. İnkur Mahallesinde ikamet eden Davut Ateş, organik yumurta üretiminin yapıldığı az örneklerden bir tanesini sergiliyor.

Yaklaşık 6 ay önce 2 dönüm arazi üzerine tavuk çiftliği kurduğunu ve hayvanlarını doğal ortamda doğal yem ile beslediğini belirten Davut Ateş, fındıkla geçinen kişilere ek gelir olacağını belirtti. Ateş yaptığı açıklamada; “Bu işe yaklaşık 6 ay önce başladım. Organik olarak üretiyoruz, hayvanlar doğada geziyor ve doğal yem kullanıyoruz. Hayvanları çok seviyorum, onlara bir sempatim var. Bu uygulamayı televizyonda gördüm ve beğendim. Yapabileceğimi düşündüm, şimdi ise işin içindeyim ve uğraşıyorum.

Bir Alan Bir Daha Alıyor

Bu tavukları 16 haftalıkken alıyoruz. 5 hafta sonrasında yumurta almaya başlıyoruz. Genelde bu yumurtaları alan kişi bir daha alıyor. Herkes de memnun. Bizim 350 tavuğumuz var ve günlük ortalama 350 yumurta alıyoruz. Yaklaşık verim % 95 civarında. Verim iyi ve kendisini karşılıyor, bizi de tatmin ediyor.

Fındıkla Geçinenler İçin Ek Gelir Olur

Herkes denesin yapsın. Ben vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, bölgemiz sadece fındıkla geçinemiyor bu da bir ek gelir oluyor. Ben emekliyim ve bununla uğraşıyorum. Bize büyük ölçüde katkı sağlıyor” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.