son haberler

Ormek Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi

Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2017 okunma

Ormek Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Gündem
0

Her yaştan vatandaşın bilgi ve beceri kazanmasına, zamanını verimli kullanıp sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlamasına yönelik eğitim veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında eğitim öğretim dönemi doludizgin devam ediyor.

Yeni Dönem 243 Grupla Başladı

500’e yakın farklı alanda kurs açabilme imkânı olan ORMEK Altınordu, Fatsa ve Ünye şubelerinde 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 9 bin 874 kursiyer başvuru yaptı. 85 branş ve 243 grupla yeni döneme başlayan ORMEK şubeleri, 1.672 kursiyerin mezun ve 1.019 kursiyerin de sertifika almasına olanak sağladı. 3 bin 843 kursiyer ise eğitimlerine devam ediyor.

ORMEK şubelerinde kadın üst giysileri, turistik ve hediyelik eşya, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, ebru, özel gün ve nikâh şekeri yapımı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, 2. kademe okuma yazma, drama, diksiyon, takı tasarımı, butik çikolata, pastacı çırağı, satranç, resim, doğal gaz yakıtlı kalorifer ateşleyiciliği, katı ve sıvı kalorifer ateşleyiciliği, iş güvenliği işçi sağlığı, ev yemekleri hazırlama, filografi, kadın ve çocuk üst giyimleri dikimi, dantel anglez, gösteri sanatları, Kur’an-ı Kerim okuma, Osmanlıca, Arapça, İngilizce ve Fatsa ORMEK’te hafif düzeyde zihinsel engelli kursiyerler için açılan dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursu vb. branşlarda eğitim veriliyor.

VATANDAŞIMIZ ORMEK’LE ZAMANINI VERİMLİ KULLANIYOR

 ORMEK ile vatandaşların bilgi ve beceri kazandığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir olarak, bir yandan kentimizin imarını sürdürürken diğer yandan da vatandaşlarımıza katkı sunacak hizmetlerin öncüsü oluyoruz. Altınordu, Fatsa ve Ünye’de açtığımız ORMEK şubeleriyle insanımızın zamanını verimli kullanmasını sağladığımız gibi sosyal ve kişisel hayatına da önemli katkı sunuyoruz. Meslek ve sanat eğitimi kurslarımız, vatandaşımızın talebine göre artarak devam edecektir” dedi.

Başarılı Kursiyerlere Bakanlık Onaylı Sertifika

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz verilen kurslar sonunda yapılan sertifika sınavlarında başarılı olan kursiyerlere, yurt içinde geçerli Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek.

Kurslarda Devam Zorunluluğu Aranıyor

Devam zorunluluğunun olduğu ORMEK’te kursiyerler, modüllü branşlarda herhangi bir modülün toplam saatinin %20’si kadar gelmediği takdirde o modülden başarısız sayılacak ve sertifika alma hakkını kaybedecek. Modülsüz branşlarda ise toplam ders saatinin %20’si kadar gelmediği takdirde o kurstan başarısız sayılan kursiyerler, sertifika alma hakkını kaybedecek ve 1 yıl boyunca ORMEK’ten eğitim alamayacak.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.