son haberler

OYAK Ünye Çimento, Mimar Adaylarını Betonla Buluşturuyor

Yayınlanma Tarihi: 4 Şubat 2016 okunma

OYAK Ünye Çimento, Mimar Adaylarını Betonla Buluşturuyor
Gündem
2

2002 yılından beri TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği)’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 14.sü, OYAK Ünye Çimento’nun desteğiyle Ünye’de yapılıyor.

IMG_0772İnsana ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştiriyoruz

OYAK Çimento A.Ş.nin desteğiyle, OYAK Çimento şirketlerinden Ünye Çimento’nun ev sahipliğinde düzenlenen Mimarlık Yaz Okulu, “Betonun Bilindik Hafifliği” temasıyla Ünye Çimento’da başladı.

OYAK Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray Yıldız, 30 Ocak tarihinde başlayan eğitim programında yaptığı açılış konuşmasında betonun en masum yapı elemanlarından birisi olduğunu belirttikten sonra, istenildiği şekilde form verilip uygulamada betonla nelerin yaratılabileceğine mimar ve mühendislerin katkı sağlayacağını dile getirdi. Gelecekte yapılara estetik kazandıracak mimar adaylarını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız, Ünye ilçesi, Türk çimento sektörü ile Ünye Çimento hakkında bilgiler verdi.

Yıldız, gerek Ünye Çimento gerekse OYAK Çimento şirketlerinin insana ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştirdiklerini ve sürdürülebilir sanayi işletmeciliği yaptıklarını dile getirdi.

OYAK Çimento şirketlerinden OYAK Beton yetkilisi Bora Yağlı ise “Beton ve Hazır Beton” konulu sunumunda beton ve uygulamaları ile OYAK Beton’un çözüm ortağı olduğu önemli yapılar ve uygulamaları hakkında teknik bilgiler verdi. Yağlı, OYAK Beton’un özel beton ve hizmetlerle yarattığı Marmaray, Avrasya Tüneli, İzmit Körfez Geçidi Asma Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası, Sağlık Kampüsleri, İstanbul Beşiktaş Stadyumu, Çamlıca Cami gibi Türkiye’nin önemli projelerindeki çözümlerle ilgili de bilgilendirme yaptı.1454578565_5 (1)

Toplantı, küratör Seçil Yayla’nın çağdaş mimari ve betonun bilindik hafifliği konularındaki sunumu ile sona erdi.

Konuşmaların ardından kısa bir Ünye turu ile bulundukları kenti gezen öğrenciler öğleden sonra ilk tasarım fikirleri üzerinde çalışmaya başladılar. İlk gün Giorgio Caione’nin çağdaş sanatta beton kullanımı üzerine yaptığı sunumun ardından öğrencilerin ilk önerilerinin tartışılmasıyla son buldu.

Atölye çalışması olarak yürütülecek etkinlik 6 Şubat tarihine kadar sürecek olup, etkinlik kapsamında 17 üniversiteden 22 mimar adayı, betonun uygulama tekniklerini deneyimlenerek “Betonun Bilindik Hafifliği” teması ile özgün beton uygulama çalışması yapacağı belirtildi.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.