son haberler

Paniğe Kapılmayın!

Yayınlanma Tarihi: 24 Ağustos 2016 okunma

Paniğe Kapılmayın!
Gündem
0

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını belirtirken erken teşhis sadece hayat kurtarmayla kalmıyor hastalar için daha konforlu tedavi sağlarken hasta yakınları içinde maddi ve manevi fayda sağlıyor” dedi.

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE meme kanseri hakkında bilgi verdi ve hastaları uyardı.

“Erken teşhis edilen meme kanserinden korkmayın” diyen Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE hastaların panik yapmadan, soğukkanlı bir şekilde tedavilerine başlamalarını önerdi.

akınHastaların ve hasta yakınlarının bu hastalığı öğrenmeleri sonucunda bir telaşla farklı merkezler ve büyük şehir arayışına geçtiğini gözlemlediğini, bu konuda da hasta ve yakınlarını anlayışla karşıladığını belirten Op. Dr. Akın ŞİRE’ hasta ve yakınlarımızın bu durumunu anlayışla karşılıyoruz, ancak bu tedavi için büyükşehirlere ve büyük merkezlere gitmelerine gerek olmadığı kanısındayım çünkü meme kanseri cerrahisi bölgemizde ve hastanemizde başarıyla gerçekleştirilmektedir ’ şeklinde konuştu.

Hastalarımızın kendi memleketlerinde bu tedavilerini çok konforlu bir şekilde yaptırabileceklerini bilmeleri gerekir diyen Op. Dr. Akın ŞİRE ‘bu ameliyatlar kendi bölgemizde de son derece başarıyla uygulanmaktadır’ şeklinde konuştu.

Tanı ve cerrahi tedavi için gerekli tüm imkanların ve başarılı meslektaşlarının olduğunu vurgulayan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE hasta ve hasta yakınlarının bu sayede hem zamandan, hem iş kaybından hem de maddi yükümlülükten tasarruf etmiş olacakları vurgusunu yaptı.

Op. Dr. Akın ŞİRE erken teşhis edilip başarıyla ameliyatının gerçekleştirildiği birçok hastasının olduğuna değinirken; ‘’ 11 yıldır bu bölgedeyim ve yüzlerce meme kanseri vakasına rastladım. Bunların birçoğunu tedavi ettim. Hatta 11 yıl önce meme kanseri teşhisi koyup cerrahi işlemini yaptığım ve 11 yıldır sağlıklı olan hastalarımla halen daha görüşmekteyim. Bir aile olarak gördüğüm hastalarımızın bu denli sağlıklı olmalarından da mutluluk duymaktayım’’ ifadelerini kullandı.

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın ŞİRE meme kanseri teşhisi için mamografi, meme ultrasonografisi, meme Mr’ı, kitle için İnce İğne Aspirasyon biyopsisi, Tru-Cut biyopsi gibi işlemlerin yapıldığını belirtirken bu işlemler erken tanı için çok önem arzetmektedir şeklinde konuştu.

Op. Dr. Akın ŞİRE erken teşhis edilen meme kanserinin cerrahi işleminin kısa sürdüğüne de vurgu yaptı ve hastaların aynı gün taburcu olduğunun, bazı hastaların sınırlı uyuşturma ile ameliyat edildiğinin ve bu işlemler sırasında memenin şeklinin korunduğunun, meme şeklinin korunması ile hastaların psikolojik sorunlarının da önüne geçildiğinin altını çizdi.

Dr Akın ŞİRE son olarak hastaların hekimlerine güvenmeleri gerekliliğine değinirken ‘şunu unutmayalım ki her hekim hastasının iyiliği için uğraşır, hastasını en üst seviyede düşünerek hareket eder ve tedavisini buna göre düzenleyip sürdürür. Gerekli gördüğü durumlarda da bir an bile tereddüt etmeden hastasını üst merkezlere yönlendir. Hastası için en iyi ve en doğru olanı yapmaya çalışır. Unutmamak gerekir ki, hastalık ta Allah’tandır, şifa da; sonuç ne olursa olsun hekimler birer vesiledir’ şeklinde konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.