son haberler

“Partiye İhanet Edenlerle Yolumuzu Ayıracağız”

Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2018 okunma

“Partiye İhanet Edenlerle Yolumuzu Ayıracağız”
Gündem
0

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, mahalle muhtarları, yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partililerle 2017 yılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Milletin duası ve desteğiyle bugüne geldiklerini ifade eden Ergün, “Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkârlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşümüzü 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme inancı ile inşallah hep birlikte, daha güçlü, daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz bu yola sizlerden aldığımız güçle, milletimizle birlikte çıktık. Bugüne kadar bölgemiz ve ilçemiz adına her ne yapmışsak milletimiz için yaptık, yapmaya da inşallah devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çalışmalara aralıksız devam edeceklerini vurgulayan Başkan Arif Ergün, “Samimiyet, sadakat, ahlak ve liyakat ölçülerinden asla taviz vermeden yapacağımız isabetli tercihlerle çok daha dinamik ve gayretkeş ekiplerle inşallah güçlü ve yeni bir ilçe teşkilatı kuracağız.” dedi.

2019 seçimlerindeki hedeflerinin yüzde 75 olduğunu vurgulayan Arif Ergün, “Bu harekete ayağını uydurmayan, bu davaya ihanet eden, bu gemiden inen, partimiz tüzüğü, gelenek ve prensiplerine uymamakta ısrarcı olan, hâsılı metal yorgunu her kim varsa, yolumuzu ayırmaktan kaçınmayacağız” diye konuştu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, mahalle muhtarları, yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partililerle 2017 yılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Ergün, AK Parti’nin 2017 yılı, eğitim, sağlık, tarımsal yatırımlar ve desteklemeler, Gençlik ve Spor, Devlet Su İşleri, Karayolları, İŞKUR yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Milletimizin duası ve desteği sayesinde bu günlere geldik”

Milletin duası ve desteğiyle bugüne geldiklerini ifade eden Ergün, “Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkârlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşümüzü 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme inancı ile inşallah hep birlikte, daha güçlü, daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz bu yola sizlerden aldığımız güçle, milletimizle birlikte çıktık. Bugüne kadar bölgemiz ve ilçemiz adına her ne yapmışsak milletimiz için yaptık, yapmaya da inşallah devam edeceğiz. Bu güne kadar hangi sorunun üstesinden gelebilmişsek yine milletimizin duası ve desteği sayesinde gelmiş bulunmaktayız. Çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe milletimiz bize daha çok sahip çıkmıştır. Yeri geldi biz milletimiz için gövdemizi siper ettik, sokaklara döküldük, yeri geldi sizler aynı şekilde karşılık verdiniz. 15 Temmuz’da sokaklara inerek destan yazan sizlersiniz. Bizim ölçümüz Hakk’ın ve halkın bize çizdiği sınır, bize gösterdiği istikamettir. Allahın rızasını esas almayan, görmezden gelen hiçbir faaliyetin, hiçbir projenin, hiçbir reformun, milletimizin gönlünü kazanması asla mümkün değildir.” dedi.

“Birileri bizleri karalamak isteyebilir”

Yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda birilerinin kendilerini karalamak ve emekleri gölgelemek isteyebileceğini belirten Ergün, “Kimseye zağarlık yapmadan, hiçbir haksızlığa boyun eğmeden istiklal ve istikbal aşkımızdan taviz vermeden, inşallah ömrümüzün sonuna kadar inandığımız davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu minvalde Ak Parti İlçe Başkanı ve tüm teşkilat mensuplarımla ilçemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendik. Milletimize zorlaştıran değil kolaylaştıran, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı zayıfları, haksız güçlere karşı koruyan ve gözü yaşlı, gönlü kırık, eziyet çeken, zulme uğrayan, nerede mazlum ve mağdur varsa hepsine hamilik yapan, el uzatan bir yönetim anlayışı içinde olmaya gayret ettik.” diye konuştu.

“Bakanımızın ve bölge milletvekillerinin desteği ile kazanımlar sağladık”

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, çalışmalarında Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un ve bölge milletvekillerinin desteklerini fazlasıyla gördüklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Başta ekonomideki atılan hızlı adımlardan tutun; eğitimden sağlığa, savunmadan enerjiye, sanayiden toplu konuta, tarımsal kalkınmadan dış politikamıza ve daha ismini saymadığımız birçok alanda yaşanan hızlı gelişmelerden Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş Bey’in yakın ilgisi, alakası ve gayretleriyle, diğer yandan da bölge milletvekillerimizin desteği ile çeşitli kazanımlar sağladık. Özellikle İlçemizin her yönüyle gelişmesinde dönüm noktası olarak nitelendireceğimiz yatırımların başında gelen yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği Ünye Organize Sanayi Bölgesi alanının kesinleştirilmesi ve yıllardır atıl durumda bekletilen Ünye Havaalanı’nın üniversite yerleşke alanı olarak belirlenmesi olmak üzere, birçok yatırımın altına imza attık.”

Eğitim yatırımları

Ünye’de yapılan eğitim yatırımları ile ilgili bilgi veren Arif Ergün, “Saraçlı Mahallemize 4 derslikli anaokulu ve 32 derslikli ilkokul ve ortaokulun kazandırılması, Pelitliyatak mahallemize 8 derslikli ilkokulun kazandırılması, 200 öğrenci kapasiteli ortaöğretim pansiyonu kazandırılması, 24 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu kazandırılması sağlanmıştır. Ayrıca; 18 şubede hizmet verecek olan Ünye Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci alımı aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Yüceler mahallemiz sınırlarında bulunan Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulunun Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesiyle birlikte ilçemize, Fen Lisemizin yanında ikinci bir Fen Lisesi açılmış, ayrıca bir de Sosyal Bilimler Lisesi kazandırılmıştır. Fevzi Çakmak mahallemiz sınırları içerisinde 2 bin 275 m2 alan üzerine 5 katlı olacak şekilde ilçemizin önemli bir ihtiyacı olan Öğretmenevinin yapılması çalışmalarına başlanmıştır. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi yapımı inşaatı, Ünye Anadolu Lisesi yapımı inşaatı ve Fevzi Çakmak İlkokulu inşaatı da bitirilen eğitim yatırımlarımız arasında yer almaktadır.” dedi.

Sağlık Yatırımları

Ergün, Ünye’deki sağlık yatırımlarıyla ilgili şu bilgiyi verdi: “37 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu, 65 milyon 385 bin lira proje bedelle, 300 kişi yatak kapasiteli Devlet Hastanesi yapımı gerçekleştirilmiştir. Hastanemiz ihtiyacına binaen takiplerimiz sonucu Doktor ve diğer sağlık personelleri atamaları gerçekleştirilmektedir. 9 ve 7 hekimli 2 ayrı aile sağlığı merkezi yapılması da planlanan sağlık yatırımlarımızdandır. 3 milyon 230 bin lira bedelle 898 m2 alan üzerine yapımına başlanan Ünye Müftülük Hizmet binası projesi kapsamında 15 araçlık kapalı otoparkın yanı sıra, konferans salonu, toplantı salonları ve Diyanet Vakfı yayınlarının satışa sunulacağı satış noktası da oluşturulacaktır. Kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı aracılığıyla ilçemize toplamda 3 milyon 168 bin lira kaynak aktarılması sağlanmıştır.”

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü destekleri

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü destekleri ile ilgili konuşan Arif Ergün, “Ünye Hizmet Merkezimizce İş başı eğitim ve toplum yararına çalışma (TYP) programları dâhilinde, hizmetlerin sürekliliği için işe alımlar istenilen şartlar dâhilinde gerçekleştirilmektedir. Buna göre 2017 yılında özel sektör tarafından ilçemizde büro hizmetleri, satış elemanı, tarım ve ormancılık alanı, teknisyen, tesis ve makine operatörleri gibi çeşitli meslek dallarında 4556 kişinin işe yerleştirilmesi sağlanmıştır. Bu sayının 458 kişisi hizmet merkezimiz marifetiyle gerçekleştirilmiştir. Toplum yararına çalışma programı kapsamında ise Mili Eğitim, Belediyeler, Müftülük, Orman İşletme ve Kaymakamlık gibi kurumlarımızın bünyesinde çalıştırılmak üzere 420 kişinin işe alınması sağlanmıştır. Yine İŞKUR aracılığı ile 2017 yılı içinde bin 14 kişiye İşsizlik ödeneğinden toplamda 2 milyon 933 bin 635 lira ödeme yapılmıştır. İş gücü programları kapsamında İŞKUR aracılığımızla 350 kurs açılması sağlanarak burada 1012 kursiyerin eğitim görmesi sağlanmış, bu kursiyerlerden 280 kişi istihdam edilmiştir. Görüldüğü gibi İlçemizde işsizlik sorununun çözüme kavuşturulması için ciddi bir gayret gösterilmektedir.  Gölevi Mahallemizde bulunan Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda öğrenin gören kız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde 500 öğrenci kapasiteli her türlü olanağa sahip, Kredi Yurtlar Kurumu Kız öğrenci Yurdu faaliyete geçirilmiştir.” dedi.

Gençlik ve spor ile tarımsal yatırımları

“Bayramca Mahallemiz sınırları içerisinde 2 milyon 665 bin lira bedelle Ünye Gençlik Merkezimizin faaliyete geçirilerek önemli bir ihtiyacın giderilmesi sağlanmıştır” diyen Ergün, tarımsal desteklerle ilgili şunları kaydetti:

“Liseler mahallemiz sınırlarında faaliyet gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binasının yenilenmesi amacıyla proje çalışması yapılarak ihale aşamasına gelinmiştir.  Üreticilerimize yıllık yaklaşık 280 milyon lira fındık alan bazlı destekleme ücreti, 20 milyon lira yıllık Mazot ve gübre destekleme ücreti, Son üç yılda da 9 milyon lira, yine organik tarım ve iyi tarım desteklemeleri gibi Bitkisel Üretim desteklemelerinin yapılması sağlanmıştır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteklemeleri olarak ise; Üreticilerimize son üç yılda yaklaşık 50 milyon lira hayvancılık desteği sağlanmıştır. Bunları ayrı ayrı belirtmek gerekirse; Anaç sığır ve buzağı desteklemelerine 13 milyon, anaç koyun ve keçi desteklemelerine 5,7 milyon lira, arılı kovan desteklemelerine 16 milyon lira. Su ürünleri desteklemelerine 2,5 milyon lira ve DOKAP hayvancılık destekleme projelerine 15 milyon lira yatırım desteği ile toplamda verilen hibe miktarı 7.5 milyon lira olarak gerçekleştirilmiştir. Genç çiftçilerin desteklenmesi, kırsal kalkınma yatırımları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) desteği ile çiftçilerimize 50 milyonu lirayı aşan destekleme de ayrıca gerçekleştirilmiştir.”

DSİ yatırımları

Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları kapsamında Ünye’ye yapılan yatırımlarla ilgili Ergün, “9 milyon 949 bin 468 lira ihale bedelle Tabakhane deresi 4. kısım ıslah çalışması,1 milyon 250 bin lira bedelle içme suyu regülâtörünün rüsubat (su dibine çöken zararlı kalıntılardan arındırma) zararlarından korunması çalışması, Gölevi ve Göbü köyü sınırları dâhilinde 290 hektar alanın taşkından korunması amacıyla 4 milyon 633 bin 506 lira bedelle Cüri deresi ikmalinin yapılması çalışması, Gürecülü Mahallemizin taşkından korunması amacıyla 745 bin 524 lira bedelle döşeme dibi deresi 2. kısım ikmali çalışmaları, bitirilme aşamasına gelen DSİ yatırımlarımızdandır.” diye konuştu.

Karayolları yatırımları

Ünye’de yapılan karayolları yatırımlarına da değinen Ergün, şu bilgiyi verdi: “64 km yol uzunluğuna sahip Ünye Akkuş il yolu, 58 km yol uzunluğuna sahip Cevizdere vadi güzergâhı devlet yolu ve 15 km Ünye ikizce yolu proje aşamasında olan karayolu yatırım planlarımız arasında yer almaktadır. Görüldüğü gibi takipler sonucu hemen her alanda ilçemize hızlı bir hizmet akışı yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir.”

“AK Parti gücünü hep milletten almış bir partidir”

AK Parti’nin milletin bağrından çıktığını söyleyen Başkan Ergün, “Partimiz, liderimiz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bey’in önderliğinde bu güne kadar gücünü hep milletten almış bir partidir. Teşkilatımızın en üst düzeyinde görev yapanından, mahalle temsilcimize, muhtarlarımıza kadar tüm AK Partililer bu anlayışla hareket etmiş ve edeceklerdir.” dedi.

“Güçlü ve yeni bir ilçe teşkilatı kuracağız”

Çalışmalara aralıksız devam edeceklerini vurgulayan Başkan Arif Ergün, “AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı olarak sizlerin desteği ve milletimizden aldığımız güçle; bizler ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ inancı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Samimiyet, sadakat, ahlak ve liyakat ölçülerinden asla taviz vermeden yapacağımız isabetli tercihlerle çok daha dinamik ve gayretkeş ekiplerle inşallah güçlü ve yeni bir ilçe teşkilatı kuracağız.” diye konuştu.

“Bu davaya ihanet edenlerle yolumuzu ayırmaktan kaçınmayacağız”

Daha çok çalışarak en iyi kadroları göreve getireceklerini ifade eden Ergün, “Daha çok proje üreterek, daha çok icraat yaparak, milletimizden aldığımız desteği, daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Bu harekete ayağını uydurmayan, bu davaya ihanet eden, bu gemiden inen, partimiz tüzüğü, gelenek ve prensiplerine uymamakta ısrarcı olan, hâsılı metal yorgunu her kim varsa, yolumuzu ayırmaktan kaçınmayacağız.” dedi.

“2019 seçimlerinde hedef yüzde 75”

2019 seçimlerinde ilçe olarak hedeflerinin yüzde 75 oranında oy olmak olduğunu belirten Ergün, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“2019 yılında yapılacak seçimlerde bu güzel ilçemizden en az yüzde 75 oranında oy çıkması için çok çalışacağız, bu önemli süreçte kimseyi kırmadan, dökmeden küstürmeden çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz inşallah, bunun için de bütün ilgili birimlerimiz yoğun bir çalışma içerisinde ön hazırlıklarını yapmaya şimdiden başlamış durumdadırlar. Onun için diyoruz ki; Durmak yok, yola devam.”

Kaynak; Ünye Kent

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.