son haberler

Pelitliyataklı Çoban Dolandırıldı!

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2018 okunma

Pelitliyataklı Çoban Dolandırıldı!
Gündem
0

Ünye’nin Pelitliyatak Mahallesi’nde yaşanan olayda 52 küçükbaş hayvanını dolandırıcılara kaptıran 73 yaşındaki Mehmet Karayiğit yetkililerden yardım bekliyor.

Ünye’nin Pelitliyatak Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Karayiğit (73) küçükbaş hayvanlarını kendisine satmasını isteyen kişiler tarafından dolandırıldığını iddia etti. Karayiğit yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi; ” Ünye Tarım İlçe müdürlüğünden aldığımız koyunların bakıcılığını yaparak ailece geçimimizi sürdürüyoruz. Evlatlarım Ali Karayiğit ve Bilal Karayiğit, internet aracılığı ile satmak istedikleri toplam 28 adet yetişkin koyun ile 24 adet kuzusunu toplam 45 bin lira karşılığında internet üzerinden tanışıp anlaştığımız aslen Rize kökenli olup Tokat Turhal’da doğan büyüyen ve halen daha burada ikamet eden

Ayhan.(Hayati).A-Duran B- Cihan.B ve Ersoy K ‘ye sattık.Kendi araçlarımızla Turhal’a götürüp teslim ettik. Paramızın yerine inek vereceklerini söylediler. Söz konusu paramızı değil inekleri dahi aradan geçen bir aya yakın zamana rağmen alamadık. Söz konusu kişilerle ilgili olarak önce Bimer’e, Bimer’den sonuç alamayınca 21 Mart 2018 tarihinde dilekçe ile Tokat Turhal Çarşamba Pazarı yanındaki Karakola şikayette bulunduk. Ama sonuç yok. Herhalde ülkemizde çobanın ve çobanlık yaparak geçim sağlayan biz ve bizim gibi garibanların savunucusu yok” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.