son haberler

%70’in Hatırına Kaçak Yapıları Affedin

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2015 okunma

%70’in Hatırına Kaçak Yapıları Affedin
Gündem
1

Ünye Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik günü dolayısıyla gecikmelide olsa Belediye sosyal tesislerinde Mimarlar ve Mühendislerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kent Bilgi Sistemi’nin tanıtıldığı kahvaltıda, Ünye Eski Belediye Başkanı İsmail Cerrahoğlu, yeni sistemle ortaya çıkan kaçak yapıların AK Parti’nin Ünye’den aldığı %71 oyun hatırına bir kereye mahsus affedilmesini önerdi.

Dünya Şehircilik günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Eski Belediye Başkanlarından Osman Yurt ve İsmail Cerrahoğlu ile mimar ve mühendisler katıldı.

“Modern Kaçak Yapıları Affedin 2bir Ünye inşaa etmeye çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Belediye Çalışmalarımız vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin daha rahat yaşaması için var gücümüzle yeni planlar ve projelerle hizmet üretiyoruz. Kentsel dönüşüm projemizle Akkuş-Niksar caddesini rahatlatıyoruz. Tabakhane deresinin kenarına modern bir Minibüs garajı ve köylü pazarı inşaa ederek o bölgeye alacağız. Kültür sarayını kapalı çarşının olduğu yere alıp eski şişelemenin olduğu yeri de yeşil alan olarak tahsis edeceğiz. Böylelikle şehir içini rahata erdirmiş olacağız” dedi.

Yüzde 70’in Hatırına Kaçak Yapıları Affedin
Eski Belediye Başkanlarından İsmail Cerrahoğlu ise yaptığı konuşmada, 1 Kasım Genel seçimlerde Ünye’den alınan oy oranını hatırlatarak kaçak yapıların 1 defalığına affedilmesini istedi. Cerrahoğlu; “Tabakhane deresi projesini daha benim dönemimde yani 30 yıl önce başlanan bir proje daha yeni bitti. Kentler şekillenirken biz mimar ve mühendislere çok işler düşüyor, biz beceremedik siyasi kaygılar sonucunda insanlarımız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin cezaları ağır, insanların bunu ödemeye gücü yok. Güçlü bir hükümet var, bu güçlü hükümet Ünye’den %71 oy aldı, bunun hatırına bir kereliğine bunu meclise taşıyalım ve cüzi miktar yapıp affedelim” dedi.

Kaçak Yapıları Affedin 3Mimar Sinan’ın Torunları Olduğumuzu Unutmayalım
“Çevremize bakalım ve bizler Mimar Sinan’ın torunları olduğumuzu unutmayalım” diyen eski belediye başkanı Osman Yurt ise yaptığı konuşmada “Yapılaşmalar, mimariler bizlerin elinden geçiyor, bizler kentleri kendi ufkumuza göre yapıyorsak, görüntüde bir yanlışlık var demektir. Lütfen bizler Mimar Sinan’ın torunları olduğumuzu unutmayalım dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.