son haberler

PKK’yı Şehitler Vurdu

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

PKK’yı Şehitler Vurdu
Gündem
0

Türk Silah Kuvvetleri’nin PKK ve IŞİD hedeflerine düzenlediği hava harekâtından kullanılan füzelere terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin isimleri yazıldı. Yazılan şehit isimleri arasında Ünyeli Şehit Necdet Aydoğdu’nun da ismi yer aldı.

Son olarak PKK hedeflerinin vurulduğu hava harekâtında; Şehit olan Necdet Aydoğdu, Müsellim Ünal, Okan Acar, İsmail Yavuz, Mehmet Koçak, Feyyaz Yumuşak, Yalçın Nane, Tansu Aydın, Muhammet Fatih Sivri’nin isimleri füzelere, hava harekâtına da Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adı verildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada; 28 Temmuz’u 29 Temmuz’a bağlayan gece boyunca icra edilen ‘Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’ hava harekâtında PKK terör örgütünün yurtiçi ve yurtdışında (Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil’de) kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaraların vurulduğu belirtildi.

Aydoğdu, Pazar Alışverişinde Şehit Edilmişti
Ünye’nin Pelitliyatak Mahallesi’nden olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki semt pazarında yüzü maskeli kişiler tarafından şehit edilmişti. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu’na meyve almak istediği sırada yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış, ağır yaralanan Astsubay Aydoğdu, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.