son haberler

Polis, İnlerine Girdi

Yayınlanma Tarihi: 28 Temmuz 2016 okunma

Polis, İnlerine Girdi
Gündem
0

FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’nin Ünye’de ki mali yapılanmasında görev yapan ve örgüte maddi kaynak sağlayan isimlerin bir bir gözaltına alıyor. 35 kişi örgüt üyesi iddiasıyla gözaltına alınırken, aralarında Savcı, gazeteci, öğretmen ve işadamlarının olduğu 10 kişi tutuklandı.fetonun-darbe-girisimi 1

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Fethullahçı Terör Görgütü(FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması(PDY)’na yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Yargıdan başlayan ve Milli Eğitim, Belediye ve müftülükle devam eden operasyonlar kapsamında bugüne kadar örgütle bağlantısı olduğu gerekçesi ile 35 kişi gözaltına alındı.

Resmi kurumlarda görev yapan ve örgütle bağlantısı bulunan memurlar açığa alınırken, FETÖ/PDY’nin İşadamları Derneği, Eğitim kurumları, Dershaneler ve Yurtların yönetiminde ve mütevelli heyetlerinde bulunan isimler eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin ev ve işyerlerinde aramalar yapılarak bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.

Operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden emniyetteki sorgusu tamamlananlar adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıkarılıyor. Ünye’de bugüne kadar 35 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan aralarında Savcı, gazeteci, Öğretmen ve işadamlarının olduğu 10 kişi tutuklandı. 7’si serbest kaldı. Gözaltına alınanlardan 18’inin halen emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Eş Zamanlı Operasyonlar

Ünye’de FETÖ/PDY’ye yönelik eş zamanlı operasyonlar yapılıyor. Çok sayıda polisin görev aldığı operasyonlarda, örgütle bağlantısı bulunanların ev ve işyerlerinde arama yapılıyor. Gözaltına alınan kişilerin bilgisayar ve cep telefonlarına el koyan polis, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Yardım Fonu’na da Operasyon

FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar kapsamında polis ekipleri, Ünye Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda da arama yaptı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda daha önceki dönemde mütevelli heyette görev alan bir kişinin gözaltına alınması dolayısıyla vakıfta herhangi bir usulsüzlük yapılıp yapılmadığını tespit etmek için araştırama yapıldı. Bazı bilgi ve belgelere el konulurken, Vakıf çalışanlarından kimse gözaltına alınmadı.

Belediye’den Bir Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar devam ederken, örgütle bağlantısı bulunan memurlar, görevden uzaklaştırılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurumda çalışan ve örgütle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla 13 çalışanını görevden uzaklaştırırken, Ünye Belediyesi de İmar İşlerinde çalışan bir personelini görevden uzaklaştırdı.

Yerel Gazeteye Kapatma

FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan yerel Ünye İpekyolu Gazetesi’nin sahibi ve genel yayın yönetmeni H. T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söz konusu gazete ise kolluk kuvvetleri tarafından kapatılarak yayınlarına son verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.