son haberler

Protokolden Asırlık Çınarlara Anlamlı Ziyaret

Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2017 okunma

Protokolden Asırlık Çınarlara Anlamlı Ziyaret
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, kendisine eşlik eden Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile birlikte Ünye’nin asırlık çınarları olarak atfedilen 107 yaşındaki Emine Sezer ile 110 yaşındaki Mehmet Usta’yı ziyaret ederek yanlarında oldular.

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında huzurevi ziyaretiyle etkinliklere başlayan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu kapsamda ilçenin asırlık çınarları olarak adlandırılan isimleri evlerinde ziyaret ettiler.

İlk ziyaret Ünye’nin Atatürk Mahallesi’nde yaşayan 107 yaşındaki Emine Sezer’e olurken, ikinci ziyaret ise Çiğdem Mahallesi’nde yaşayan 110 yaşındaki Mehmet Usta’nın evi oldu. Büyüklerin hayır dualarını alan protokol üyeleri, yanlarında götürdükleri hediyeleri de ellerini öperek asırlık çınarlara takdim ettiler, Yaşlılar Haftasını kutladılar.

Protokol üyeleri Çiğdem Mahallesi’nde ziyaretin ardından mahalle meydanında mahalle halkı tarafından hazırlanan ikramları tattılar, vatandaşlarla sohbet edip dertlerini ve taleplerini dinlediler.

Kaymakam Güney, Türk Milleti’nin geçmişten günümüze taşıdığı en önemli özelliklerinden birisinin yaşlılara gösterdiği sevgi ve saygı olduğunu ifade etti. “Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran, millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız olarak, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdır” diyen Güney, şunları söyledi: “Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı ederek, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler, millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Toplum olarak geleceğe güvenle bakabilmemiz için, bugün yaşlılarımızın sorunlarına duyarlı olmalı, sorunlarının çözümü için başlatılan girişimlere destek vermeliyiz. Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.”

Ziyarete Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hakan Kuzu, Sosyal Hizmetler Müdürü Eyüp Yeniyıldız, Nüfus Müdürü Fahri Çoban ve Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.