son haberler

“S” Plaka 40 Bin TL’ye İndirildi

Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2016 okunma

“S” Plaka 40 Bin TL’ye İndirildi
Gündem
1

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin S plakalı servis araçları için yapacağı ihalede yeni takvim belli oldu. Daha önce iki kez yapılan ve Ünye İle Fatsa’da katılımın olmadığı için ertelenen ihalede fiyatın 40 bin TL + KDV’ye düşürüldüğü, Fatsa için ihalenin 15 Aralık’ta yapılacağı, Ünye için de talep beklendiği açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan olarak tabir edilen taşımacılığın önlenmesi, fiilen çalışmakta olan şoför esnafının korunması, trafik düzeni ve güvenliğiyle yolcu emniyetinin sağlanması için daha önce yapılan ihalede Altınordu’da ki servis taşımacıları S plakalarını alırken, ihaleye Ünye ve Fatsa’dan katılım olmamıştı.

buyuksehir-belediyesi-s-plaka-icin-unyeden-talep-bekliyorFatsa’ya verilecek S Plaka için 15 Aralık 2016 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilk ihalede 75 bin + KDV olan muhammen bedeli önce 50 bin + KDV’ye, son olarak ta 40 bin TL + KDV’ye düşürdü.

Belirlenen bu fiyattan sonra artık geri adım atılmayacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, “Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimiz için “S” plakası ihaleleri yapıldı. Birinci ihaleye Ünye ve Fatsa’dan kimse katılmadı. Birinci ihalenin ardından şartlar yeniden belirlendi ve Ünye ile Fatsa için 75 bin + KDV olan fiyat 50 bin TL + KDV’ye düşürüldü. Ancak ikinci ihale de de Ünye ve Fatsa’dan müracaat olmadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi olarak şartları yeniden gözden geçirdik ve Ünye ve Fatsa için fiyatı 40 bin + KDV olarak belirledik. Yaptığımız bu düzenlemenin ardından Fatsa’dan yaklaşık 150 esnafımız S plakası için müracaatta bulundu. Fatsa’ya verilecek S Plakası ihalesini de 15 Aralık 2016 tarihinde yapacağız. Fakat bu düzenlemenin ardından Ünye’den halen müracaat yok. Ünye de ki esnaflarımızdan da aynı şekilde başvurularını bekliyoruz. Büyükşehir belediyesi S plakası ile ilgili düzenlemeden vaz geçmiş değil. Esnafımıza ve şoförler odası başkanlığına sesleniyorum, “S” plakası ihalesini Ünye’de de gerçekleştirelim. Geri adım atmıyoruz, Ünye’den talep bekliyoruz. Rakamlar Fatsa ile aynı ve değişmeyecek” dedi.

5 Taksitte Ödeme İmkanı

Ünye’de ki “S “ plaka almak isteyen esnafımıza 40 Bin + KDV ve 5 taksitte ödeme imkanı da sunduklarını belirten Genel Sekreter Çöpoğlu, “Bu rakamın altına inmek mümkün değil. İhaleye katılmak isteyenler, evraklarını Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne teslim etmesi gerekiyor.

3 Yıl Devredemeyecek Ve Satamayacak

Kapalı teklif üzerinden yapılacak ihaleyi her ilçede en yüksek rakamı veren tüzel ya da gerçek kişiler alabilecek, ihaleyi alanlar plaka haklarını 3 yıl boyunca devredemeyecek ve satamayacaklar. Hak sahipleri s plakalı aracıyla öğrenci, personel taşımacılığı yapabilecek ve plakaları tahditli olacak. Şartnameye göre ihaleye başvuran gerçek kişilerin Ordu il sınırları içinde en az 2 yıl ikamet etmiş olması şartı aranıyor.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.