son haberler

Saadet, Çamlığı Konuşuyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Ağustos 2017 okunma

Saadet, Çamlığı Konuşuyor
Gündem
0

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı Çamlık Projesi’nin iptali için STK ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Özgür Şahin ve beraberindekiler Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ile bir araya gelerek Çamlık Projesi’ni masaya yatırdı.

“Çamlık halkındır, Halkın Kalmalı”

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin “”Çamlık son bir haftadır Ünye’mizin gündeminde olan bir konu. Dün söyledik, bugün de tekrar ediyoruz. Çamlık halkımızındır. Halkımızın kullanımında kalması gerekiyor. Çamlığın  bir ticari işletmeye ve ranta dönüşmesi taraftarı değiliz. Buranın halkımızın kullanımına açılması gerekir. Burasının doğal olarak kullanımı taraftarıyız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın projenin iptali ya da revize edileceği yönünde basında çıkan iddialar var. Biz bu açıklamaları başkanımızdan duyana kadar çamlık ile ilgili ziyaretlerimizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Şahin ayrıca Çınarsuyu’nda da böyle bir durumun yaşandığını dile getirirken, “çamlığın geleceğindeki sıkıntı şuan Çınarsuyu’nda yaşanıyor. Halkımız Çınarsuyu’na giremiyor. Ben burasının da Ünyelilerin kullanımına açılmasını istiyorum” dedi.

“Proje Revize Edilmeli”

Konuşmasına teşekkür ile başlayan Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, ” böylesine önemli bir konuyu dillendirerek çalışma yaptığınız için teşekkür ediyorum. Belki de bizim başlatmamız gereken çalışmayı sizlerin başlatması bizi de mutlu etti. Çamlık ile ilgili bizim halktan koparılıp ticari bir alan olarak kullanılmasını istemiyoruz. Ancak eski kullanım alanı olan restoran ve motelin bulunduğu yere bir tesisin yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu projenin de ortak akılla yapılması gerekir. Çünkü burası tüm yurttan hatta yurt dışından gelen misafirlerin ağırlandığı yer. Bu nedenle projede yapılan revizyon ile eski motel ve restoranın yerine yeni bir işletme yapılması daha sağlıklı olur görüşündeyiz. Tabi üst kısımda kalan çamlığa dokunulmamak şartıyla” dedi.

Sır Gibi Saklanan Projeyi Ünye Kent Konseyi’nde İncelediler

Başkan Özgür Şahin ve beraberindekiler daha sonra Ünye Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Burada Kent Konseyi’nin uzun uğraşları sonucu elde edilen Çamlık Projesi incelenirken Başkan Musa Özgür Kıroğlu projede yapılmak istenen ile daha önce bilgi verilenlerin birbiri ile örtüşmediğini elde ettikleri projeyi bir Ünyeli olarak asla onaylamadıklarını söyledi.

Kıroğlu, “çamlığın kamusal alan olarak Ünye’de tarihi, toplumsal yaşam noktasında ve bir mana derinliği var. Bugün aramızda olmayan ahrete intikal eden yakınlarımızın hatıraları var. Bizim hatıralarımız var ve hatta gelecek neslimizin hatıraları olacaktır. Çamlık aynı zamanda bölgesel işlev yüklenmiş durumda. Çamlıkta mutlaka yapılması gereken bir takım düzenlemeler ve çalışmalar var. Asıl önemli ve yapılması gereken ağaçların bakımı ve yıkık dökük inşaat alanı çalışmalarıdır. Dokuya zarar vermeden dokuyu güçlendirecek çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.

Çamlık ile ilgili kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile görüştüğünü ifade eden Başkan Kıroğlu “gördük ki Enver Başkan çamlık ile ilgili tepkilere kayıtsız kalmadı. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’ın da çamlık ile ilgili hassasiyeti neticesinde iki belediye başkanı bir araya geldi. Mevcut projenin uygulanamaz olduğu konusunda iki başkan da mutabakata vardı. Şimdi Başkan Yılmaz’ın yapacağı açıklamaları bekliyoruz” dedi.

Başkan Kıroğlu’na Kent Konseyi öncülüğünde Perşembe günü çamlık

ta yapılacak programın iptal edilip edilmediği de sorulurken Enver Yılmaz’ın yapacağı açıklamaya göre programın yeniden değerlendirileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.