son haberler

Saadet’ten Adil Yönetim Adil Paylaşım Vurgusu

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2018 okunma

Saadet’ten Adil Yönetim Adil Paylaşım Vurgusu
Gündem
0

Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Muammer Bilgiç Ünye’de yayın yapan gazete temsilcileri ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi.

Yüzüncü Yıl Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Bilgiç’in yanı sıra Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel İlhan, Saadet Partisi Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Muhammet Sıddık Öz de katıldı.

“25 Haziran’da Ünye’nin Evladını Ankara’ya Göndereceğiz”

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin yaklaşan seçimlere değinerek, “24 Haziran’da yapılacak olan 27.dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Ünye’mize ordumuza ve ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. inşallah bu seçimlerimiz hem ülkemizde hem ordumuzda hem Ünye’mizde yeni bir iktidarın, yeni bir siyasi hareketin başlangıcı olur diye düşünüyorum. Seçimlerin ardından 25 Haziran’da Ünye’nin evladı Muammer Bilgiç’i Meclis’e göndereceğimize inancımız tamdır” dedi.

“Bizim Anlayışımız Hak Yememek, Hakkımızı Yedirmemektir”

Dünya nüfusuna ve her yıl doğum-ölüm oranlarına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Muammer Bilgiç, “her yıl doğum ve ölüm oranına baktığımızda yaklaşık 40-50 Milyon artış oluyor. Ben hep şunu merak ederim bu şehirde 100 yıl önce yaşayan kaç kişi var? 100 yıl sonra kaç kişi yaşamaya devam edecek? Bu siyaset yaptığımız yerin de anlaşılması için önemlidir. “Dünya bir penceredir sırası gelen bakar geçer” sözü aslında bize her şeyi anlatıyor. Bizim anlayışımız hak yemeden, hakkımızı yedirmeden, zulmetmeden zulme boyun eğmeden yaşamımızı sürdürmektir. Ünye’de ki sorunlar sadece bizi ilgilendirmiyor, Dünya’daki değişimler Ünye’yi ilgilendiriyor. Bu nedenle sadece Ünye, Fatsa, Ordu olarak bakmamak lazım, yapacağımız projeler ve hizmetleri Dünya ölçeğinde düşünmek lazım” dedi.

“Dünya Adil Yönetilmiyor”

Dünya’da açlık ve susuzluk rakamlarına da değinen Bilgiç, “bugün okuduğum haberde sadece kozmetik ürünlerine harcanan para 300 Milyar Dolar, bugün Dünya’da aç ve susuzluğa çözüm için harcanması gereken para sadece 200 Milyar Dolar’dır. Bu da kozmetik için harcanan paranın 3/2’si ile açlık ve susuzluk önlenebilir. Ben kadın ve erkekler kozmetik kullanmasın demiyorum. Şunu söylüyorum Dünya Adil Yönetilmiyor. Dünya’da gelir dağılımında nimet-külfet paylaşımında bir adalet yok. Türkiye’de ekonomik sistem, Dünya’daki küresel sisteme entegre olduğu için Türkiye de bundan nasibini alıyor, Zengin daha zengin oluyor, yoksul daha yoksul oluyor” dedi.

“Farklılık Kötülük Değil, Zenginliktir”

Türkiye’de farklı düşüncelere sahip insanların yer aldığına dikkat çeken Milletvekili Adayı Bilgiç, “biz farklı kitaplar okuduk, farklı filmler izledik. Farklı şiirler dinledik. Farklı şarkılar dinledik. Dolayısıyla düşüncelerimiz de farklı olabilir. Farklılık kötülük değildir. Kötülük bir insanın farklı düşüncesini başkalarına zorla baskı, dayatma, cebir kullanarak, şiddet kullanarak kabul ettirmeye kalkmasıdır. Biz maalesef Türkiye’de de son yıllarda bunun yansımalarını görüyoruz. Ülkemizde 86 siyasi parti var. Bu partileri bu ülkenin insanları kurdu. Yapmamız gereken birbirimizi dinlemektir” dedi.

Bilgiç’ten Eşit Paylaşım Vurgusu

Dünya üzerinde üç grup insanın olduğunu gözlemlediğini ifade eden Bilgiç, “bunlar Amerika’dan çok yardım alanlar bunlara ülke deniyor, Amerika’dan az yardım alanlar bunlara örgüt deniyor, Amerika’dan yardım almayı umanlar. Biz bu üç grubun mensuplarına diyoruz ki biz birbirimizi katletmek için Amerika’dan yardım almayı bırakalım, zulme, kötülüğe, adaletsizliğe karşı birbirimize yardım edelim diyoruz. İnsanlar farklı fikirlerde olabilir. Biz neye inandığımızı değil, suyu nasıl paylaşacağımızı, ekmeğimizi nasıl bölüşeceğimizi konuşalım istiyorum” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.