son haberler

Sağı Solu Bir Araya Getiren Ünye Meselesi!

Yayınlanma Tarihi: 16 Şubat 2018 okunma

Sağı Solu Bir Araya Getiren Ünye Meselesi!
Gündem
0

Ünye’de siyasi partilerde görev alan isimler Cevizdere’ye Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’ne karşı mücadele için bir araya geldi. Cevizdere Köyü Çevre Derneği yöneticileri siyasi parti temsilcilerine çöp tesisine karşı destek ziyaretlerini sürüyor.

CHP, MHP, Saadet, BBP ve son olarak İYİ Parti’yi ziyaret eden dernek üyeleri tesisin yanlışlarını ve Ünye’ye olumsuz etkilerini anlattı.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyette CHP’li İrfan Yıldız Beşlioğlu, Saadet Partisi GİK Üyesi Veysel İlhan, BBP Ünye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kartal da yer aldı.

Cevizdere Köyü Çevre Koruma ve Cami Yaptırma Derneği Sözcüsü Avukat İrfan Yıldız Beşlioğlu: “Sorunlarımıza destek ve katkı beklemek, bu sorun un sadece Cevizdere’ye ait olmadığını Ünye’ye ait olduğunu arz etmek ve değerli başkanımızdan, yönetim kurulumuzdan, bütün İYİ Partisi camiasından Cevizdere’ye sahip çıkmalarını talep etmek için buradayız. Partilerimiz milletimizin sesidir, milli iradenin sesidir. Buradan Cevizdere’nin sesini de yükseltmeleri için ziyaret ve talepte bulunmaktayız. Cevizderemiz de çok büyük sorunlar var sanayi tesisleri Cevizdere’yi yaşanmaz hale getirdi. Bunla ilgili sıkıntılarımız devam ederken, bu kez başımıza bir çöp meselesi çıktı. İdarenin bu konuda almış olduğu kararlara karşı idari yargı yoluna başvurduk, idare mahkemesinde devam eden 4 ayrı davamız var. Bir taraftan da Ordu Büyükşehir belediyesi Cevizderemiz de çöp tesisini kurmaya, yapmaya başladı, zeminde bulunan kadim fındık ağaçlarını kesti. Ordu Büyükşehir belediye başkanı eski kömür deposu diye takdim ediyor kamuoyuna tesis kurmakta olduğu yeri, ama doğru değil orası fındık bahçesiydi. Birinci sınıf tarım arazisinin ortasına getirip bunu kuruyor. Burada yapılmak istenen organize sanayi kamulaştırmaları Ordu idare mahkemesi tarafından durduruldu.  Organize sanayiyi uygun bulmayan yargı çöp meselesiyle ilgili açtığımız davada değerlendirmesini yapıyor. Çöp tesisinin kurulmak istediği saha 36 tane köyün gurup yolu, Ünye’nin su ihtiyacını burası karşılıyor. Cevizdere Ünye’nin hem geçmişi, hem geleceği ”dedi.

“Bu Dünya Bize Babalarımızdan Miras Değil, Evlatlarımızın Emaneti”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Veysel İlhan: “İyi Partideyiz, arkadaşımız partinin başkanı oldu, yönetim kurulu arkadaşlarımız hepsi tanıdığımız iyi insanlar, onlara görevlerinde başarılar dileriz. Biz kartopu gibi yavaş, yavaş büyütmeye çalışıyoruz çalışmamızı. Fazla bir şey konuşmaya gerek yok, bundan sonra icraat lazım. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanının şahsıyla bir problemimiz yok, ama henüz yeni büyükşehir belediye başkanı olduğu gibi belli acemilikler yapacak, onu öğreteceğiz. Nasıl yapılması gerektiğinin öğreteceğiz, çöp nasıl ortadan kaldırılır, çöp kültürü nasıl oluşturulur. 1970’li yıllar Ünye’nin nüfusu ilçe ve köyleriyle beraber yaklaşık yine 70 bin civarında, şehir nüfusu 30 bin Ünye’de 1970’li yıllarda çöp sorunu yok, 80’li yıllarda çöp sorunu yok, ama bugün çöp sorunu var. Çünkü yeniden yaptıkları tüketim anlayışıyla insanlar artık çöp üreten varlıklar haline getirildi. Bunu nasıl çözeriz, bunu nasıl hallederiz, modern ülkeler bunu nasıl yapmış? Çok basit, tüketirken ayrıştırarak halletmiş, ama 4 yıllık süreçte büyükşehir belediyesinin buna ilişkin bir tane çöp tenekesini görmedim. Bu kültürün oluşturulması için en azından bu bir aşaması, biz yapıcı tavsiyelerimiz ve önerilerimizle yol açarız inşallah. Bu dünya bize babalarımızdan miras değil, evlatlarımızın emaneti” diye konuştu.

“Üstü Örtülü Bir Tehdit Olarak Görebileceğimiz, Bir Anlayış Ortaya Çıktı”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir: “Göremediğimiz hususları bize açıklayarak aydınlanmamıza sebep oldular. Çevre sorunu kanaatimizce siyaset üstü bir sorun olarak ele alınmalıdır. Çevreyle ilgili problemi dile getirirken, yada çözüm yollarını gösterirken kesinlikle herhangi bir siyasi düşünce ürünü yada bizim partimizin politikası bu şekilde şeklinde bakmak doğru değildir. Bu toprakları bize atalarımız nasıl emanet ettiyse bizde çocuklarımıza torunlarımıza aynı kaliteyle emanet etmek zorundayız. Çamlıkla ilgilide bir tasarruf yapılmak istendi, o Ünye’nin tepkisiyle karşılaşınca başka bir proje öne sürüldü hatta 2-3 gün önce büyükşehir belediye başkanının açıklamasına göre de ‘şimdilik geri aldık, şimdilik bir şey yapmıyoruz’ gibi bir cevap ama üstü örtük bir tehdit olarak görebileceğimiz bir anlayış ortaya çıktı. İnşallah öyle değildir, yanılıyoruzdur yani biz Ordu Büyükşehir’in Ünye’ye bir husumeti olduğunu düşünmek istemiyoruz. Ünye, Ordu’nun en büyük ilçesi Karadeniz’in incisi dolayısıyla bu inciyi incitecek, onu yok edecek onu ortadan kaldıracak çalışmalara Ünyelinin hiçbir şekilde izin vermeyeceğini kendilerinin bildiğini de inanıyoruz. Sonuç olarak Cevizdere konusundaki duyarlılık ve hassasiyet gerçekten önemli, haklı olan çalışmaların her zaman bizde yanında olacağız, destekçiniz olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.