son haberler

Sakarlı’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2015 okunma

Sakarlı’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı
Gündem
0

Terme’nin Sakarlı Mahallesinde baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez şenlikleri, Terme Belediyesi’nin organizasyonu ile yapıldı.

Terme Belediyesi tarafından organize edilen 19. Geleneksel Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Terme Sakarlı merasında gerçekleştirildi. İki gün süren şenliklerin açılışına, Vali İbrahim Şahin, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, eski futbolcu Tanju Çolak, milletvekili adayları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, dernek başkanları ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Hıdırellez Kültürel Birikimin En Güzel Örneğidir’

Geleneksel Hıdırellez şenliğinin açılışında konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk dünyasında baharın gelişi anlamına gelen Hıdrellez binlerce yıllık zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden birisidir. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Türk milleti, tarih boyunca kültürel zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar getirmiştir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren bu kültürel değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırmak bizlerin başta gelen görevleri arasındadır.” diye konuştu.

Ali Rıza Kaya Başpehlivan Oldu

Terme Sakarlı Merasında yapılan güreşlerde, 16’sı başpehlivan olmak üzere toplam 350 güreşçi yarıştı. Elemeler sonucunda başpehlivanlık yarışmasında finalde Şaban Yılmaz ile Ali Rıza Kaya mücadele etti. Yaklaşık 15 dakika süren karşılaşmada Ali Rıza Kaya başpehlivan olurken, Şaban Yılmaz ikinci oldu.

At Yarışları Yapıldı

14 kategoride toplamda 85 atın yarıştığı şenliklerde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirterek, hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü kaydetti.

Etkinlikte, Zeynep Başkan, Osman Öztekin ve Aslı Gökçe tarafından halk konserleri verildi. Hava fişek gösterileri sunuldu. Anneler Günü Haftası münasebeti ile pasta kesildi. Güreşlerin ve at yarışlarının sonunda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.