son haberler

“Seciyesi En Temiz Millet Türklerdir”

Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2018 okunma

“Seciyesi En Temiz Millet Türklerdir”
Gündem
0

ANKA Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi’nin Cuma konferansları programında “Ortadoğu’nun Geleceği ve Türkiye” adlı konferans verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği konferansta Çelik, son dönemde Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeleri ve Türkiye’ye olan etkilerini konuştu.

ANKA Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesinde yaptığı konuşmada, “Günümüzde insanlar annelerine babalarına bakmaz, huzurevlerine bırakırken böyle bir dünyada 4-5 milyon göçmen var ve biz bunlara bakıyoruz. Bu milletin genetiği insanlık tarihi içerisindeki en temiz olan genetiktir. İnsanlık tarihi içerisinde seciyesi en temiz millet Türklerdir. Bunu söylerken de ırkçılık olarak aklınıza gelmesin tüm Türkiye olarak aklınıza gelsin.” dedi.

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Çelik, “Bize istediklerini yaptıramıyorlar başımızdaki lider eski lider profili değil, gerçekten ülkesi için mücadele eden bir lider. Artık onların dediğini yapmıyor, ümmetin dediğini yapıyor, bizimle onun için uğraşıyorlar. Bunun sonuncusunu 15 Temmuz’da yaşadık. Şükür başaramadılar. Ama hala boş durmuyorlar, uyanık olmamız lazım. 2019 çok önemli ve çok kötü bir viraj. Araba o virajdan devrilmeden geçerse stabilize yol bitti, otobana girdi demektir. Eğer o araba devrilirse, Tayyip Erdoğan’ın sesi kesilirse, mazlum İslam dünyasının nefes boruları yok olur. Her şeye rağmen 2019’da bu adama sahip çıkın diyorum size.” dedi.

“Bu Milletin Genetiği En Temiz Genetiktir”

İnsanlık tarihi içerisinde seciyesi en temiz milletin Türkler olduğunu ifade eden Çelik, “Günümüzde insanlar annelerine babalarına bakmaz, huzurevlerine bırakırken böyle bir dünyada 4-5 milyon göçmen var ve biz bunlara bakıyoruz. Bu milletin genetiği insanlık tarihi içerisindeki en temiz olan genetiktir. Türk deyince ırkçılık manasında demiyorum, tüm Türkiye olarak söylüyorum.” dedi.

“Bütün Dünya Bizim Üzerimize Çöktü”

100 sene önce Avrupa ülkelerinin üzerimize çöktüğünü söyleyen Çelik, “Kimseye laf etmememize rağmen düşmanlar ülkemizi sardılar. Ülkemiz büyük felaketler yaşadı. Bunun sebebi Avrupa’nın fabrikalarındaki hammadde endişesi ile bizim yer altı kaynaklarımıza göz dikmeleridir. Bunun için bizi kuşattılar, parçalamak istediler. Bugün aynı şey Ortadoğu’da yapılıyor.” diye konuştu.

“Osmanlıyı İngilizler Yıktı”

Sultan Vahdettin’in çok ızdırap çekmiş ve çok suçlanmış bir Sultan olduğunu ifade eden Çelik, “Vahdettin’in cenazesi ve ölümü çok acıdır. Cenazesi, tarihte bu devlet için yüz karası olarak yediemine verilmiştir. Fransa’da vefat ettiğinde cenazeyi kaldırıp nereye defnedeceklerini bilmiyorlardı. Kasap ve bakkal geldiler ‘bir dakika dediler; borcu var bunun, bu para ödenmeden bu cenaze kalkamaz’ dediler. Yediemine teslim edildi cenaze. Ve İslam dünyasının halifelik sıfatı taşıyan manevi makamına sahip bu insanın naşı bir kilisenin bodrumuna hapsedildi. ‘Bu para ödenmeden buradan gitmeyecek’ denildi. Sultan vahdettin tahta çıktığında tahtın adı kalmıştı. Devlet falan yoktu. 58 yaşındaydı, bastonsuz beş adımdan fazla atamıyordu. Sultan Vahdettin’in adı sultandı da bütün bunların ötesinde Cibali Karakolu’ndaki komiser bile sözünü dinlemiyordu. Devlet bitmişti. İmparatorluğu İngilizler çökerttiler, yıktılar darma dağın ettiler. Düşman olarak ta Yunanlıyı gösterdiler bize. Kim bu Yunan? Bizim bir Valiyle 400 yıl idare ettiğimiz eyaletimizdi. Bu Yunanlı bizim nasıl düşmanımız olur? Bizim evin çocuğuydu. Beraber yaşamıştık. Bugün bile nüfusu İstanbul’un yarısı kadar, açlıktan da nefesi kokuyor. 80 milyon Türkiye’de İngiltere’ye öfke duyan adam bulamasınız. Hafıza disketlerini o kadar maharetle siliyorlar ki. 20 senedir Irak’ın kanını emdiler. Amerika’nın askeri kadar İngiltere’nin askeride var orada. Hep Amerikan askerlerinin yaptıklarını gösterdiler, bir tane İngiliz askerlerinin yaptıkları gösterilmedi. Bir tek gazetede İngilizler şöyle yaptılar demedi. Bunlar böyle gizleniyorlar bu konularda çok başarılılar. Suçu kendileri işlerler başkasına yamamayı çok iyi becerir bu İngilizler.” dedi.

“Menderes’i ABD İdam Ettirdi”

Başbakan Adnan Menderes’in ABD tarafından idam edildiğini söyleyen Çelik, “ABD, merhum başbakanı bize gözdağı vermek için idam ettirdi. ABD bu şekilde, ‘biz ne dersek onu yapacaksınız, bize başkaldırırsanız size bunu yaparız’. Diyerek gözdağı vermeye çalıştı.” ifadelerini kullandı.

“Sevr Anlaşma Değil Projedir”

Sevr’in anlaşma değil proje olduğunu söyleyen Çelik, “Dindarların hepsinin evinde Kur’an vardır. Evin en güzel yerine asmışlar fakat açıp okumuyorlar. En mütedeyyinlerimiz Cuma akşamları ölülerine Yasin okurlar. Ramazanda cüz okunur. Bizim laiklerimizin de hepsinin evinde nutuk vardır onlarda onu okumuyorlar. Gazi Paşa nutuğun 17 yerinde Sevr projesi diyor hiçbir zaman anlaşma kelimesi çıkmamış ağzından, çünkü Sevr bir anlaşma değildir. Bir projedir. Bizim sağcılarımızda solcularımızda hoplasınlar yüzde 100 uygulanmış bir projedir. Anadolu toprakları da bu projenin dışındadır. Hocam o Sevr haritası ney okullarda peki? Onu AK Parti’nin AKP’li olan milli eğitim bakanına soracaksın.”diye konuştu.

“Allah, O Ümmetin Delisi Olan Uzun Adama Yardım Etsin”

AK Parti İktidarı zamanında Cumhuriyet tarihinden fazla hizmet yapıldığını belirten Çelik, “Cumhuriyet tarihinde ister sağlık alanında, ister tarım alanında, ister ulaşım alanında, ister sanayi alanında ne derseniz deyin bütün alanları koyun önünüze ve vicdanınızı da koyun 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde bu alanlarda yapılan hizmeti toplasanız AK Parti Hükümeti zamanında yapılan hizmet kadar değildir. Siz Karadeniz’in halini biliyorsunuz 90 senede, şu 15 senedeki yatırımlar zaten yeter görüyorsunuz. Mili Eğitim alanında da aynı şeyi söylüyorlar. 6 tane bakan geldi geçti hepsini de yakından tanırım hepside ‘gayet başarılıyım’ dedi. Biri bedava kitap dağıttı, biri derslik yaptı, biri bilgisayar dağıttı, biri akıllı tahta yaptı doğru. AK Parti İktidarı zamanında Milli Eğitim alanında fiziki yatırım olarak yapılan yatırımlar Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımlardan daha fazla bunlar doğru. Ama müfredatta tek kelime 15 senede değiştirmediler. Üniversiteye öğrenci geliyor 1. Sınıfta 90 öğrenci geliyor karşıma bir haftada hepsini çözüyorum. Bunların yarısı ulusalcı geri kalan 45 kişide milliyetçi-ülkücü geriye 15 kişi kalmış onlarında 8-10’u şu cemaatten bu tarikattan, 7-8 tanesi babamız anamız AK Partiliydi bizde AK Partiliyiz diyor. O üniversiteye gelen, o çocuklar AK Parti iktidara geldiğinde henüz ilkokula başlamamışlardı. Bizim müfredatımızla geldiler oraya. Türkiye bugün bunun sıkıntılarını çekiyor. Allah, o ümmetin delisi olan uzun adama yardım etsin. Dua edin ona.” dedi.

“2019 Çok Önemli Bir Viraj”

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Çelik, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bize istediklerini yaptıramıyorlar başımızdaki lider eski lider profili değil, gerçekten ülkesi için mücadele eden bir lider. Artık onların dediğini yapmıyor, ümmetin dediğini yapıyor, bizimle onun için uğraşıyorlar. Bunun sonuncusunu 15 Temmuz’da yaşadık. Şükür başaramadılar. Ama hala boş durmuyorlar, uyanık olmamız lazım. 2019 çok önemli ve çok kötü bir viraj. Araba o virajdan devrilmeden geçerse stabilize yol bitti, otobana girdi demektir. Eğer o araba devrilirse, Tayyip Erdoğan’ın sesi kesilirse, mazlum İslam dünyasının nefes boruları yok olur. Her şeye rağmen 2019’da bu adama sahip çıkın diyorum size.”

Prof. Dr. Mehmet Çelik’e konferansının ardından günün anısına hat tablosu hediye edildi.

Konferansa; AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çaybaşı Kaymakamı Ahmet Gülderen, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.