son haberler

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2017 okunma

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı
Gündem
0

16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumunda seçmen listeleri askıya çıktı.

26 Şubat tarihine kadar askıda kalacak olan listelerle ilgili Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, seçmenlerin isim ve adres bilgilerini kontrol etmeleri noktasında vatandaşlara çağrıda bulundu.

16 Nisan’da yapılacak referandum için seçmen listeleri askıya çıktı. Demokratik bir hak olan ve bir oyun dahi referandumun gidişatını değiştirecek olan 16 Nisan Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumunda oy kullanacakların listeleri askıya çıktı. Vatandaşlar muhtarlıklarına giderek nerede, hangi sandıkta ve sıra da oy kullanacağını öğrenebilecekler.

Seçmen bilgilerinizi YSK’nın internet sitesinden öğrenebileceğiniz gibi, YSK’nın internet sitesinden seçmen bilgileri sorgulanabilecek. Seçmen listeleri 26 Şubat’a kadar askıda kalacak.

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, gazetemize yaptığı açıklamada, seçimlerin ve referandumların demokrasilerin vazgeçilemez unsurlarından olduğunu söyleyerek, “İlçe Seçim Kurulu’nun hazırlamış olduğu 16 Nisan gerçekleşecek olan Partili Cumhurbaşkanlığı referandumu askı listeleri askıya çıktı. Askı süresi içerisinde oy kullanması icap eden, yaşı gelenler ismi olup olmadığını, ismi olup da yanlışlıklar olabileceğini kontrol etmeleri gerekir. 26 Şubat tarihine kadar yerleşim yerlerini düzeltmek ve adres bilgilerini güncellemek şansları olacaktır ve 26 Şubat günü itibariyle listeler askıdan alınacaktır.” dedi.

Seçmenin referandumda oy kullanabilmesi için askı listelerini kontrol etmesini isteyen Ekici, eğer eksiklikler var ya da listede adı görünmüyorsa İlçe Seçim Kurulu ve İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ederek düzelttirmeleri gerektiği vurgulayarak şu açıklamaları yaptı:

“Oy kullanmak demokratik bir haktır ve Muhtarlar Derneği Başkanı olarak bu hakkı tüm vatandaşlarımızın kullanmasını öneriyoruz. Vatandaşlarımız listede isminin olup olmadığını veya bilgilerinin doğru olup olmadığını muhtarlıklardaki bu askı listelerinden kontrol ederek, listede ismi olmayan veya bilgileri yanlış olan vatandaşların, askı süresi içerisinde İlçe Seçim Kurulu’na ve Nüfus Müdürlüğü’ne giderek gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamaları gerekmektedir. Özellikle askerden dönenler, öğrenci olanlar ve son yapılan seçimlerden sonra ikametgah adreslerini değiştiren kişilerin isimleri askı listelerinde bulunmayabiliyor. Bu vatandaşların bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine giderek adres bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.