son haberler

Şehidin İsmi Mezun Olduğu Bölümde Yaşayacak

Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2016 okunma

Şehidin İsmi Mezun Olduğu Bölümde Yaşayacak
Gündem
0

Hakkari’de şehit düşen Ünyeli Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün (24) adı memleketinde mezun olduğu Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi bölümü atölyesine verildi.
Baba Ahmet Örtücü ise, “Okul idaremize teşekkür ediyorum. Çocuğumun okuduğu bölüme adının verileceğini duyduğumda çok duygulandım. Teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Ünyeli Jandarma Uzman Çavuş Şehit Kerim Örtücü’nün isminin verildiği Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi bölümü atölyesinin tabelası, şehidin annesi Nahide ve babası Ahmet Örtücü’nün katıldığı törenle takıldı.

Hakkari-Çukurca Karayolu Çimenli Köyü yakınlarında 6 ay önce teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının güvenlik güçlerinin geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan Ünyeli Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün (24) adı, memleketinde mezun olduğu okulunda bölümünde atölye sınıfına verildi.

Şehit Kerim Örtücü’nün isminin verildiği Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi bölümü atölyesinin tabelası şehidin annesi Nahide ve babası Ahmet Örtücü’nün katıldığı törenle takıldı.

Okul Müdürü İbrahim Elibolca düzenlenen törende, “Hakkari’de terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının güvenlik güçlerinin geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi alanı mezunudur. Öğretmenler kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karar gereği vatan uğruna şehit düşen kahramanımızın ismini ebediyete kadar yaşatmak amacıyla mezun olduğu bölümün atölyesinin adını ‘Şehit Kerim Örtücü İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi’ olarak değiştirdik. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Şehidin babası Ahmet Örtücü ise, “Okul idaremize teşekkür ediyorum. Çocuğumun okuduğu bölüme adının verileceğini duyduğumda çok duygulandım. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.