son haberler

Şehidin Sözlüsü: “Beni Bırakma Ne Olur, Biz Evlenecektik”

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2016 okunma

Şehidin Sözlüsü: “Beni Bırakma Ne Olur, Biz Evlenecektik”
Gündem
0

Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Karakolu’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün naaşı, askeri uçakla memleketi Giresun’a götürülmek üzere Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi. Şehidin sözlüsü Aylin Şensöz, Beni bırakma ne olur. Biz evlenecektik. Benim doğum günüm ölüm günün oldu” diyerek ağıt yaktı.

Şehidin Sözlüsü Beni Bırakma Ne Olur, Biz Evlenecektik 2Askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na getirilen Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün cenazesi burada törenle karşılandı. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, askeri erkan, şehidin akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Benim Doğum Günüm Ölüm Günün Oldu”

Şehidin akrabaları ve yakınları, cenazenin uçaktan indirilişi sırasında gözyaşı döktü. Şehit Burak Cantürk’ün naaşını almaya giden ve yakın bir tarihte sözlendikleri öğrenilen sözlüsü Aylin Şensöz, sözlüsünün naaşı ile uçaktan inerek şehidin yakınlarına koşup sarıldı. O sırada şehit Burak Cantürk’ün sözlüsü Aylin Şensöz’ün elindeki yastıkta sözlendikleri günkü fotoğraflarının olması dikkat çekti. Şehidin naaşının cenaze arabasına konması esnasında sözlüsünün Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Aylin Şensöz, “Beni bırakma ne olur. Biz evlenecektik. Benim doğum günüm ölüm günün oldu” diyerek ağıt yaktı. Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, askerler tarafından omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına alındı. Cenaze nakil aracı daha sonra konvoy eşliğinde helallik alınmak üzere Giresun’nun Espiye ilçesindeki baba evine götürülmek üzere hareket etti.

Şehidin naaşı, Espiye ilçesinde yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından toprağa verilecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.