son haberler

“Şehitler İçin Dua” Programı

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2016 okunma

“Şehitler İçin Dua” Programı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Erkamder Vakfının ortaklaşa düzenlediği “Şehitlerimize Dua” adlı program Ünye’de yapıldı.

Programda imam ve hatipler tarafından, Kur-an’ı Kerim tilaveti ve şehadet kasidesi okunurken Yemenli Seyyid Ömer Bin Hafız, “Şehadetin İslam’daki Önemi” konulu konferansıyla salonu dolduranları bilgilendirdi.cc

Ahmet Çoruh, “Izdırap Yaşayan Tüm Müslüman Kardeşlerimiz İçin Dua Edelim”

Ünye Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, Ankara Kocatepe Camii İmamı Nabi Yaşar’ın Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur-an’ın ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh misafirlere seslenerek, “Bu birlikteliğin İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu aziz vatan için ve dini için Allah yolunda can vermiş şehitlerimize dualarda bulunmak için toplandık. Bizler, bu akşam aziz şehitlerimizin yanı sıra her hâliyle imtihan olan Halepli, Suriyeli, Gazzeli ve birçok yerde ızdırap yaşayan tüm müslüman kardeşlerimiz için de dualarda bulunalım. İnşallah en kısa sürede feraha ererler” dedi.

İnsan Şenocak, “Mazlumlara Kucak Açacağız”

19 Mayıs Aşıklıklı Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak yaptığı konuşmasında, şehadetin nasıl yaşandığına ve bunu anlamanın gayreti içerisinde olmanın önemine değindi. Peygamber Efendimizin hayatından ve o dönemde yaşananlardan verdiği örneklerle şehitliği anlatan Şenocak, “Nerede mazlum bir müslüman varsa ecdadınızın, Fatih’in ve Yavuz’un ruhuyla oralara giderek onlara kucak açacağız” dedi.

cccAhmet Ali Tatlıgül, “Bu Konferans Bizler İçin Bir Fırsat”

Yalova Merkez Camii İmamı Fatih Bilir, konuşmaların ardından Kur-an’ı Kerim okudu. Sonrasında Erkamder Başkanı Ahmet Ali Tatlıgül düşüncelerini dile getirerek, ”Şehadetin nerelerden geldiğini ve bizi nerelere götürmesi gerektiğini anlatan tüm hocalara teşekkür ediyorum. Binlerce kilometre uzaktan bizler için buralara kadar gelen ilim adamlarımızın fikir ve düşüncelerini akıllarımıza nakşedelim çünkü bu insanları dinlemek, bizlere her zaman nasip olmayabilir. Bu konferans bizler için bir fırsat. Bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program, Yemenli Seyyid Ömer Bin Hafız’ın konuşmasıyla devam etti. Ömer Bin Hafız konuşmasına, “Allah yolunda mücadele eden bir neslin torunları olarak, bu salonu dolduran sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek başladı.

Seyyid Ömer Bin Hafız, “Allah’a En Yakın Makamlardan Biri De Şehadet Makamıdır”

Şahadeti anlamak ve bundan bahsetmek için önce namazı idrak etmek ve uygulamak gerekir. Allah’a en yakın makamlardan biri olan şehadeti anlamak için yine Hakk’a ulaşmanın yolunu ve bunun için neler yapılması gerektiğini anlamak gerekir. Bu şuuru öğrenirsek, İslam’ın gereği olan namazın, orucun ve zekatın bizlere neler sağlayacağını ve Allah katında nerelerde olabileceğimizi de düşünmüş oluruz. Kur-an’ı Kerim ayetinde şehitlerle ilgili olarak, ‘Kim şehit olursa içinde cehennemlik de olsa ailesinden 70 kişiye şefaat edecektir’ denir. Düşünün, Allah şehadeti yaşamış kişinin ailesine bunları veriyorsa şehadeti yaşamış kişiye daha neler neler verir. Hakk yolunda mücadele eden ve şehit olan insanı ahiret dünyasında güzel şeyler beklemektedir” şeklinde konuştu. Seyyid Ömer Bin Hafız konuşmasına Peygamber Efendimizin hayatından ve yaşanan olaylardan örnekler vererek devam etti.

Şehitlerimize Dua Programı, Mehmet Bilir’in Kur-an’ı Kerim okumasının ardından Medineli Seyyid Ubeydullah Habib’in duasıyla sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.