son haberler

Seyit Torun, Mecliste Fındığı Konuştu

Yayınlanma Tarihi: 8 Şubat 2016 okunma

Seyit Torun, Mecliste Fındığı Konuştu
Gündem
2

CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık maalesef kaderine terk edilmiş durumdadır. Dünyanın en büyük üreticisi olduğumuzu söylüyoruz ama hak ettiği değeri vermiyoruz” dedi.

Torun, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, fındık fiyatları ile ilgili daha önce birçok sorunu dile getirdiğini hatırlatarak, “Şu anda öyle bir sorunla karşı karşıyayız ki maalesef tüketici çok pahalı tüketiyor ama üretici aynı anlamda alnının terinin karşılığını alamıyor” dedi.

Torun şöyle devam etti: “Fındık maalesef kaderine terk edilmiş durumdadır. Dünyanın en büyük üreticisi olduğumuzu, çikolatanın vazgeçilmez unsuru olduğunu söylüyoruz ama hak ettiği değeri vermiyoruz. Dünyada bir iki alıcının eline kalmış durumdadır. Biz 9 liraya satıyoruz ama siz 30-40 liraya yiyorsunuz. Üreticimiz emeğinin karşılığını alamıyor.”

Torun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının masaya yumruğunu vurarak arz fazlası fındığa talip olduğunu söylemesi durumunda, fındığın gerçek değerini bulacağını savundu.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.