son haberler

Siyasilerin Bayramlaşmasında Seçim Gündemi

Yayınlanma Tarihi: 17 Haziran 2018 okunma

Siyasilerin Bayramlaşmasında Seçim Gündemi
Gündem
0

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Ünye’de siyasi partilerde bayramlaşma programları düzenlendi.

Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi bayramın ikinci günü teşkilatla bayramlaştı.

CHP’de Bayramlaşma

Bayramın ikinci günü ilk bayramlaşma programı CHP’de yapıldı. Parti binasındaki programa CHP Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Adıgüzel de katıldı.

“25 Haziran’da Zafer Kazanacağız”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral partililerin bayramını kutlarken seçimlere değinerek, “tabiki önümüzdeki seçimin önemini kavramış durumdayız. Parti olarak sandıklarla ilgili sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bunlarla ilgili uzun süredir çalışmalarımız devam ediyor. Sandık görevlilerimiz görevlerini en iyi şekilde yapacaktır. Ben ilçe başkanı olarak seçimin hem Ordu’da hem de Türkiye’de iyi geçeceğine inanıyorum. Seçimin atmosferini belirleyen parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. 2014-2015 yılından bu yana gündemi belirleyen parti CHP’dir. Şunu da her yerde görüyoruz; muhalefet anlamında ileriki dönemde Türkiye’yi yönetmeye en hazırlıklı partinin CHP olduğuna da tüm partiler inanmış durumdalar. İktidar partisinin seçim vaatlerinin hemen hemen hepsi 2015 yılındaki seçim beyanamemizde yer alan vaatlerdir. Ben 25 Haziran’da zaferi kazanarak onların deyimiyle reklam arası kapatacağız ve Cumhuriyet birikimlerini daha çağdaş Türkiye yapma konusunda ilerlemesi bu tarihten sonra da devam edecek” dedi.

“Asıl Bayramı 25 Haziran’da yapacağız”

CHP Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Adıgüzel ise partililerin bayramını kutladıktan sonra seçimlerle ilgili “seçimlere son bir hafta kaldı. Bu nedenle işimizi gücümüzü bırakıp seçim çalışmalarına hız vermemiz gerekir. Asıl bayramı 25 Haziran’da yapacağız. Bu 600 yıllık filmin reklam arası değil 16 yıllık Amerikan filminin son bölümü oynacak 24 Haziran’da” dedi.

Ak Parti’de Bayramlaşma

Adalet ve Kalkınma Partisi Ünye İlçe Teşkilatı ise bayramlaşma programını Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirdi. Buradaki programa Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Yavuz Selim Kıran, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Danışmanı-Eski ilçe Başkanı Arif Ergün ve partililer katıldı.

“Suruç Saldırısını Kınıyorum”

Bayramlaşma programında konuşan İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, “bayramın ikinci günü bir araya geldik. Ben hepinizin ve tüm hemşerilerim bayramını kutluyorum. Öncelikle Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde kanlı terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ak parti davasının gönüllüsü kardeşlerimize rahmet diliyorum, ailesine ve Ak Parti camiasına sabırlar diliyorum. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Salonlara sığmayan Ak Parti sevgisini bir kez daha görmüş olduk. Bu coşkulu kalabalık 18 Haziran’da ilimizi ziyaret edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalnız bırakmayacaktır” dedi.

“Bizim Birlikteliğimiz Hizmete Dönüşmüştür”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Suruç’taki hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kimlerin kimlerle kol kola yürüdüğünü soruşturma ilerledikçe gözaltılar olduça daha iyi göreceğiz. Bu nedenle 24 Haziran seçimlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geriye baktığımızda 2002 yılından itibaren bu birliktelik baktığımızda yol, su, elektrik, alt yapı, sosyal güvenlik, hastane, tüneller, havayolu olmuştur. Onun için biz birbirimize ne kadar kenetlenirsek, biz bu seçimin önemini ne kadar vurgulayabilirsek bu hizmetlerin tamamı akamete uğramadan devam edecektir. Türkiye bundan sonra hiçbir zaman bulunduğu coğrafyada piyon olmayacak rolünü iyi oynayan aktör ülke olmaya devam edecektir” dedi.

“Ünye’de %80’lere Ulaşacağız”

Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Yavuz Selim Kıran ise “bugün bu sandıklara sığmayan coşku 24 Haziran’da sandıklara sığmayacak ve sandıklardan Ak Parti %80’lere varan bir oy oranıyla çıkacak ve Cumhurbaşkanımız Ünye ile gurur duyacak. Listeler açıklandığında birileri Ünye’ye haksızlık yapıldığını söyledi. Ünye’nin ötelendiğini söyledi. Ama ben bu kardeşlerimize şunu söyledim; benim son sırada olmam Ünye’nin önemsenmediği anlamına gelmiyor. Ak Parti Ünye’yi önemsemeseydi Ünye Çevreyolu yapılmazdı, Ak Parti Ünye’yi önemsemeseydi Ünye Devlet Hastanesi bugün Dünya’nın en ferah hastanelerinden biri olmazdı. Ak Parti Ünye’yi önemsemeseydi 16 yıldır bu şehre güvenip bu kardeşinizi size emanet etmezdi. Listeler açıklandığında ben Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiğimde bana şunu söyledi; Yavuz listedeki yerin çok önemli çünkü biz Ordu’da 6’da 6 yapacağız. O yüzden ben Ünyelilere güveniyorum diyerek, sizin 24 Haziran’da Ak Parti’ye olan güveniniz sandıklara yansıyacaktır” diye konuştu.

“Ak Parti Yapım Ekibi, Onlar Yıkım Ekibi’dir”

Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat ise yaptığı konuşmada “Ünye’nin adayı olmaz, Ünye’nin adamı olur. O yüzden bizim hiçbir zaman adaylıkla ilgili sorunumuz olmadı. Dışarıdan bize yakıştırmaya çalışanlara en güzel cevap birlikteliğimiz olur. Ünye sıralamaya bakmaz, çalışacak adama bakar. Ak Parti yapım ekibi, onlar yıkım ekibi. Türkiye onların hayallerini bile aştığı için onlar yapacak bir şey bulamadıkları için herşeyi yıkacağız diyor. Ben Kadir Gecesi’nden itibaren bölgedeyim. Baktığımız zaman sorunlar azalmış ancak yapacağımız çok şey var ama sadece Ak Parti’nin yapacakları var. Başka ekibin yapacağı birşey yok. Yaparsanız siz yaparsınız diyorlar. Türkiye’ye şöfor lazım değil, pilot lazım. Artık Türkiye uçuyor” dedi.

MHP’de Bayramlaşma

Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe binasında yapılan bayramlaşma programına MHP Ordu Milletvekili Adayları Cemal Enginyurt, Fazlı Yüksel, İlçe Başkanı Hacı Demir ve partililer katıldı.

“Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a İhtiyacı Varsa Ordu’nun da Cemal Enginyurt’a İhtiyacı Var”

Bayramlaşma programında konuşan MHP Ordu Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, “ilçe ilçe dolaşarak Cumhur İttifakında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy istiyoruz. Akkuş, Kumru, Korgan ilçelerinde ve mahallelerinde bayram programlarına katılarak vatandaşlarımızla bir araya geldim. Baktığımızda müthiş kalabalıklarla karşılaşıyoruz. Bu da MHP’ye olan güven ve sevgi selini gösteriyor. Meydanlardan en çok siz savunuyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan’ı diyen vatandaşlarımızı görmenizi isterdim. Ordu’nun her yerini karış karış dolaşıyoruz ve müthiş bir tempo ile çalışıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim sahada biz varız. Birileri bizden çok rahatsız. Özellikle bizden ayrılanlar başka bir şey yaptıkları yok, sosyal medyada gece yarısı ucuz şarabı içiyorlar başlıyorlar yazmaya;

bizi sattınız, Tayyip’e yaslandınız, Saray’a yalaka oldunuz, Türkeş yaşasaydı Ak Parti ile ittifak kurmazdı diye. Gençler o günleri bilmez ama benim akranlarım bilir Rahmetli Türkeş 1991 yılında Rahmetli Necmettin Erbakan’ın partisi ile ittifak yaptı. Hem de Milliyetçi Çalışma Partisi’ni seçime sokmayarak. Bu ittifakta ne var ama MHP seçimde, Üç Hilal seçimde. Türkeş yaşasaydı bunu yapmazdı diyenlere sesleniyorum; Türkeş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlerle mi ittifak yapardı? PKK sevicilerle mi ittifak yapardı? Ezandan şehitlerden rahatsız olanlarla mı ittifak yapardı? Türkeş yaşasaydı yine Ak Parti ile ittifak yapardı. Bu nedenle bu ittifak doğru bir ittifaktır. Biz Cumhur İttifakında Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz ama milletvekili seçimlerinde kendimize oy istiyoruz. Biz Erdoğan’ı böyle desteklerken Ak Partili vekil adayları varsa yoksa kendilerini anlatıyorlar. Hatta bu arada varsa yoksa Büyükşehir belediyesinin hizmetlerini anlatıyorlar. Gören de Büyükşehir seçimleri var sanacak. Bizim Ak Parti’ye Sayın Cumhurbaşkanına sözümüz yok. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı varsa Ordu’nun da Cemal Enginyurt’a ihtiyacı var” diye konuştu.

Saadet Partisi’nde Bayramlaşma

Günün son bayramlaşma programı Saadet Partisi’nde gerçekleşti.

İlçe binasında yapılan bayramlaşma programına Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Muammer Bilgiç, Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ve partililer katıldı.

“Bu Seçim Değişim Seçimidir”

İlçe Başkanı Şahin yaptığı konuşmada, “seçim çalışmalarımız hız kesmeden gece gündüz devam ediyor. Bugün Akkuş ilçesinde bir miting yaptık ve bayramlaşma programından sonra Ataköy’e giderek vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi noktasında bayramlar bizim için çok önemli Bayram sonrasında da ülkemiz yeni bir döneme başlayacak seçimler yapılacak. Bu seçimlerle birlikte yapılacak değişimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bu Seçim Bakkallarla Bankalar Arasında Bir Seçimdir”

Saadet Parti Ordu Milletvekili Adayı Muammer Bilgiç ise “Türkiye’de bir haftasonra insanlar sandıkbaşına gidecek. Biz seçimlerin barışçıl, nezih bir ortamda geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak buna rağmen istenmeyen olaylar da yaşanıyor. Bunlardan biri dün Ünyemizde yaşandı. Bayramın birinci günü belediye personelinin biz bayramı sevdikleriyle, aileleriyle, yakınlarıyla geçirmelerini temenni ederdik ancak statikonun temsilcileri belediye personelini maalesef bizim ve bir kaç partinin daha bayraklarını, pankartlarını toplamakla görevlendirdiler. Ben

1989’dan bu zamana Ünye ve Ordu’da şahit oldum. Her partinin bayrakları Cumhuriyet Meydanı’nı süslüyordu, seçimler bir şenlik olarak gerçekleşiyordu ama artık öyle bir döneme girdik ki Türkiye eski Türkiye değil. Sadece bilbordlarda direklerde iktidar partisinin bayrakları ve afişleri olacak diğer partilerin bunu yapmasına müsaade edilmeyecektir! Efendim siz de bilbordları kullanın diyeceksiniz ancak bizim vergilerimizle Meclis’te ki siyasilere hazin yardımı yapılırken bizim partimiz bundan mahrum bırakılıyor. Bizim harçlıklarımızdan kendi bütçemizden keserek oluşturduğumuz seçim bütçesi ile hazırladığımız pankartlara göz dikiliyor. Onlara tahammül edilemiyor. Zaten Ohal sürecinde Türkiye seçime gitmiştir. Bir korku imparatorluğu vardır. Baskı ve dayatmalarla ülke yönetilmektedir. Bu seçim bakkallarla bankalar arasında bir seçimdir. Bu seçim dini istismar edenlerle inancını yaşayanlar arasındaki seçimdir. Bu seçim alın teri ile ekmeğini kazananlarla başkalarını sömürerek ekmeğini kazananlar arasındaki seçimdir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.