son haberler

Skandal Hataya Ünye’den Kınama

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2017 okunma

Skandal Hataya Ünye’den Kınama
Gündem
1

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Ordu’da Valilik ziyareti sırasında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e protokolde yapılan saygısızlığa kınama gecikmedi. Ünye Kent Konseyi’nden, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği’nden ve Ünye Yunus Emre Derneği’nden kınama geldi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu sosyal medya hesabından ” Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e ve Sayın Kaymakamımız nezdinde Ünyelilere yapılan bu nezaketsizliği ve saygısız davranışı Ünye Ķent Ķonseyi olarak kınıyor, bundan böyle bu tür skandalların yaşanmaması için gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ise, ” Ünye Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin Güney’e karşı yapılan protokol saygısızlığını kınıyorum” dedi.

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ise “Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney Bey azimli, çalışkan ve entelektüel birikimi olan ender insanlardan. Ona yapılan bu davranış bırakın protokolü adap ve edep açısından bile kabul edilemez. Yunus Emre Derneği olarak üzüntüyle karşılıyor tekrarının olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Ne Olmuştu?
İlçede birinci, ilde 6. grupta bulunan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ayakta beklerken; protokol sıralamasında 7. grupta olan Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, 12. grupta olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve 35. grupta bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’ın oturması skandal olarak nitelendirilirken; Ünye kamuoyu yetkililerden duruma ilişkin özür açıklaması bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ünyeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş iki günlük programı için memleketi ve seçim bölgesi Ordu’ya geldi. Bakan Kurtulmuş’u Ordu Giresun havaalanında Ordu protokolü karşıladı.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.