son haberler

Ünye Basını Sorunlarını Vali İle Paylaştı

Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2017 okunma

Ünye Basını Sorunlarını Vali İle Paylaştı
Gündem
0

Ordu Valisi Seddar Yavuz Ünye’de yayın yapan gazete ve radyo temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda gazeteciler sorunlarını Ordu’nun en yetkilisine Vali Yavuz’a iletti. Programa Ordu Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, Canik Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Öztürk, Basın İlan Kurumu Ordu İl Müdürü Murat Yürekli ve Ünye’de yayın yapan gazete ve radyo temsilcileri ile çalışanları katıldı.

Aydın “365 Gün 24 Saat Çalışıyoruz”

Program öncesi konuşan Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, “365 gün 24 saat kar demeden, sıcak demeden, soğuk demeden her türlü zorluklar, halkımızın en iyi şekilde haber alması için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.

Öztürk “Bilgi Almakta Sıkıntı Yaşıyoruz”

Programda söz alan Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ünye’deki gazetecilerin zaman zaman kurumlardan bilgi almada sıkıntı yaşadığını ifade ederken bu konuda Vali Yavuz’dan istekte bulundu. Öztürk, ” amacımız Ordu’daki meslektaşlarımızla Ünye’ye karşılaştırmak değil ancak Ordu bir bütün şehir ise Ordu’daki basın hangi hizmetlerden yararlanıyorsa Ünye’deki basın mensupları da aynı hizmetlerden yararlanmalıdır. Ordu’daki basın mensubu arkadaşlarımız çeşitli kurumlardan rahatlıkla bilgi alırken biz zaman zaman bunlarda zorlanıyoruz. Sayın kaymakamımız geldikten sonra bu biraz azaldı ancak yinede zorlandığımız konular var. Özellikle emniyet boyutunda biz rahat ulaşamıyoruz her bilgiye. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz” dedi.

Başkan Öztürk ayrıca Ordu’da yapılan çeşitli toplantılara Ünye’deki basın mensuplarının ulaşım sorununu dile getirerek, ” Ordu’da yapılan toplantılarda basın için Valilik önünden araçlar kaldırılıyor. Ancak Ünye basını Ordu’ya davet edildiğinde nasıl gelirseniz gelin deniliyor. Biz de Ordu basınıyız. Zaman zaman Ordu’da toplantılar yapılıyor. Bir çok kez söz verilmesine rağmen Valilik ve Büyükşehir tarafından basın ile ilgili programlar hep Ordu’da yapılıyor. Neden Fatsa’da ya da Ünye’de yapılmıyor?” diye konuştu.

Coşkun “Ünye’de Uyum Var”

Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun ise “burada uyum içinde çalıştığımız Ünye Belediye Başkanımız var. Kaymakamımız da göreve başladıktan sonra Ünye basını ile ilgili güzel şeyler yapmaya çalışıyor. Sizin göreve gelmenizle birlikte bunun daha da pekişeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Çamyar, “Ordu Gazeteleri Ünye Haberlerine Yer Vermiyor”

Programda yaptığı konuşmada basının Türkiye’de yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu, hatta zaman zaman bu kuvvetlerin de önüne geçip birinci kuvvet şekliyle faaliyette bulunduğunu ifade Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Yansız, tarafsız, doğru habercilik anlayışıyla, halkı bilgilendirirken bilinçlendirme faaliyetini de yürütmeniz gerekiyor. Özellikle son zamanlarda internet ortamında sosyal medya biraz daha gazetelerin önüne geçiyor. Tabi sosyal medyada kimin ne yazdığını kontrol etmek de yasal olarak çok mümkün olmuyor. Böyle bir ortamda ayakta kalmak suretiyle günlük neşriyata devam ediyorsunuz. Ben özellikle yerel basını kutluyorum. Ünye’de günlük şekliyle çıkan bir gazetemiz var, yine haftalık, aylık yayın yapan gazetelerimiz var. Ünye bu anlamda da bir şehir kültürünü de yansıtan bir yer. Bu toplantıda biz de Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanından Ordu’da çıkan gazetelerde özellikle Ünye haberlerinin hiç yer almadığını, yer aldığı zaman bile arka sayfalarda minicik yer aldığını görüyorum. Bu konuda kendilerinden destek istiyoruz” dedi.

Vali Yavuz, ” Ünye Bizim Herhangi Bir Yerimiz Değil”

Ünye’nin Ordu’nun en önemli ilçesi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “Ünye çok geçmişi olan bir yer. Ünye bizim herhangi bir yerimiz değil. Biz hiçbir ilçemize ‘herhangi’ gözüyle bakmıyoruz ama Ünye’nin tarihi bir geçmişi var. Belki en yerleşmiş şehirleşmesi olan bir yer. Şehir kültürünün oturduğu önemli bir yer burası. O yüzden biz programlarımızı zaman zaman burada yapmalıyız. Bunu bir şehir rekabeti haline dönüştürmemeliyiz, bu sağlıksız bir rekabet. Böyle bir algı oluşturmamak gerekir. Çünkü biz Ordu şehri olarak yolumuza devam ediyoruz ama Ünye, Ordu’nun en önemli ilçesi. Tarihi geçmişi, birikimi, yetiştirdiği insanları ile gelişmiş bir ilçe. Çok sayıda devlet adamı yetiştirmiş, hizmet ettirmiş yer burası. 5 Bakan yetiştirmiş bir ilçemizden bahsediyoruz” dedi.

Vali Yavuz, “Gereğini Yapın”

Ünye basınının sorunlarıyla ilgili iletilenlere de değinen Vali Yavuz “basın mensuplarımızın sorunları var onları biliyorum, zaman zaman da konuşuyoruz. Abonelik konusunda gereken yapılsın, yerel basın desteklensin. Merkezde Valilik olarak gazeteleri biz alıyoruz, ilçelerde de alınsın. Bir kısmı buradaki kurumlara bir kısmını da Valiliğe gönderilsin. Bu konuda yapılabilecek kısımlar yapılsın. Davet konusunda düzenlenecek programlar için ilçelere de araç da ayarlansın. Araç sorunu da çözüme kavuşturulsun” dedi.

Vali, “3 OSB Ordu’ya 15 Bin İstihdam Sağlayacak”

Ordu’nun gelişmesi ve kalkınması için bazı çalışmaların ve projelerin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, ” Ordu ve Fatsa’da ikincisi, Ünye’de ilki için çalışma yürütülen Organize Sanayi Bölgesi önemli. Hem kalkınma hem de istihdam için önemli. Biz her ne kadar turizmle ilgili gündem oluştursak da tek başına turizm bu şehri bir yere taşıyamaz. Onun yanında başka sektörler bulmamız gerekir. O yüzden de şu anda 3 tane OSB üzerinde çalışıyoruz. 3 OSB’yi bitirdiğimizde yaklaşık 15 Bin kişiye istihdam sağlamış olacağız” diye konuştu.

Vali Yavuz, “Karadeniz’de Teröre Asla İzin Vermeyiz”

Karadeniz’de PKK’nın eyalet şeklinde yapılanma çalışması olduğunu belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Terör örgütleri eliyle Türkiye Cumhuriyeti terbiye edilmek isteniyor. Bir dönem PKK, o vazifesini tam yerine getirmedi diye düşünüp DEAŞ, DEAŞ KPC, hatta 7 Haziran seçimlerinden sonra 10 tane terör örgütü ortak eylem kararı aldı. Bu bile anlaşılıyor ki bu küresel bir saldırının bir parçası. Dün hiçbir zaman bir araya gelmeyecek diye düşündüğümüz terör örgütleri 7 Haziran seçimlerinden sonra bir araya geldi. Çünkü Türkiye’de tek başına bir iktidar oluşmadı, bunun sonucunda oluşan otorite boşluğundan istifade ederek Türkiye’de acaba bir sonuç oluşturulabilir mi? Düşüncesine kapıldılar. Biliyorsunuz Türkiye’de bir hendek çukuru kazıldı. Hendek çukurun iki amacı vardı; birincisi Suriye ve Irak’tan Türkiye’yi uzak tutmak, ikincisi mümkünse iç karışıklık çıkararak Doğu ve Güney Doğu’da ki Kürt kardeşlerimizi ayaklandırmak. Böylelikle Türkiye’den toprak parçası elde etmek, bunların hiç biri olmuyorsa da Türkiye’nin ekonomik açıdan zora düşmesini sağlamak. Bu senaryo oynandı. Amaçları Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü engellemek, yeniden kıyam ve dirilişine engel olmak. Bunu ancak iç karışıklıkla yapabilirler. Bizim tarihimizde dıştan yıkımlar olmamıştır, iç kargaşalarla olmuştur. Baktılar ki hendek çukur olmuyor, FETÖ çıktı ortaya. PKK’nın amacı Türkiye’nin gücünü azaltmak, yok etmek, mümkünse de Karadeniz Bölgesi’ne açılımı sağlamak. Karadeniz’de PKK’nın eyalet şeklinde bir yapılanma çalışması var. Karadeniz’de başarılı olabilme şansları var mı? Güneydoğu’da olamadıklarına göre burada olma şansları yok. Amaçları tedirgin edip korkutmak. Burada başarılı olabilmek gibi bir şansları yok. Benim yeteri kadar PKK ve terör hakkında uzmanlığım var. 10 yıl doğuda çalışmış birisiyim. Ordu kırsalında 2017 yılı içerisinde bir PKK grubu olmadı. Ama sürekli Giresun ve komşu illerimiz ile beraber güvenlik güçlerimizle operasyonlarımızı sürdürdük. İstihbarat faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz. Göründükleri anda da kellelerini alacağız. Bu konuda herhangi bir tereddüt içerisinde değiliz. Çünkü ya teslim olacaklar ya ölecekler. Bunun başka bir seçeneği yok. Biz teröriste şefkat ve merhamet gösterecek halde değiliz. Onlar gelir ya devletin şefkatli kollarına, adalete teslim olur ya da sonları ölümdür. Terör örgütü mensuplarının ortalama örgütte kalma süreleri 1 yılı geçmiyor. Nihayetinde bu acı sonu biz istemeyiz, kimse ölmesin. Biz kimsenin ölmesinde mutlu olmayız. Ama devletinde asli görevi güvenlik sağlamaktır.  Bu konuda duygusal davranmaya gerek yok. Kim bizi öldürmeye geliyorsa o cezasını çekecektir. O yüzden de vatandaşlarımız son derece rahat olsunlar. Herhangi şüphelendikleri bir surum olduğunda da ihbar hatlarımızdan bizlere ulaşsınlar. Ordu açısından tedbirlerimizi almış durumdayız. Giresun’da da iki terörist yakalandı. Karadeniz’de biz PKK’nın ya da uzantısının faaliyet göstermesine asla izin vermeyiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.